De två!

Som nämnt häromdagen så finns det alltså två primära kandidater för att ersätta vår BMW 116i som familjebil. Ett uppdrag den nyss nämnda sköter med bravur även om det inte riktigt ligger i dess primärt tilltänkta användningsområde.

Frontbelysning

Bland alla de provkörningar jag ägnat senaste året så har alltså två huvudkandidater valts ut och skall nu genomgå nästa omgång där en närmare granskning utav ekonomin kring dem skall ske. Den ene utav dessa två skall dessutom återbesökas ännu en gång då märket bytt återförsäljare sedan första provkörningen förra året.

Vilka är då de två kandidaterna som tävlar om vår gunst?

Ford Focus kombi

Forden provkördes under förra sommaren på först en kortare tur kring Bergvik och genom staden. Därefter tog vi den på en gemensam tur i västra Värmland, jag och min älskade fru.

Ford Focus kombi Ford Focus kombi Ford Focus kombi interiör

Focusen är väl mer den typen av bil som lite diskret gör vad den skall och inte våldsamt mycket mer. Trevlig känsla överlag även om antalet knappar på och omkring ratten är i det mesta laget för oss båda.

Tyvärr lär det inte bli aktuellt med skinnstolar och automatlåda såsom i provbilen, men Ford erbjuder ändå relativt mycket bil och utrymme för pengarna. Dessutom är det okej att äga en Ford om det nu är någon annan som faktiskt äger den…

Stort plus för bilhandlaren Helmia och en trevlig säljare som är en nog så stor del utav anledningen till att Ford Focus är en av våra favoriter såhär långt!

Opel Astra Sports Tourer

Detta var vår första riktigt seriösa kandidat, trots gubbstämpeln på märket. En bil som överraskade mig tämligen ordentligt på det mest positiva utav sätt. En bil som föll oss båda väl i tycke och smak när först jag tog den på en tur och även när vi båda två provkörde den tur & retur Kumla.

Opel Astra Sports Tourer

Opel Astra Sports Tourer

Kär hustru kör Opel

Opel Astra är och förblir vår absoluta toppkandidat överlag. En bil som charmat oss mer än väl och vars enkla och funktionella insida talar till oss. Sedan provkörningen så har dock Opel bytt återförsäljare i stan och därmed behöver ett nytt besök göras för att avgöra om även den nya återförsäljaren är någon vi vill göra affär med?

Men Hyundai då?

Skrev ju trots allt att Hyundai i30 i sin nya form kan vara en stark kandidat i jakten på nästa bil. Så är fortfarande fallet. Fast kanske näst-nästa bil då i så fall. För nästa så lutar det åt att den kommer till marknaden en smula för sent och till ännu oklara priser.

Nya Hyundai i30 kombi

Men den är bra snygg och skulle den dyka upp i tid för att åtminstone bli provkörd alternativt få priser som är för bra att motstå, då är det mycket möjligt att vi skjuter på anskaffande utav ny bil en liten stund…

Vad händer nu?

Som sagt så skall nu de ekonomiska delarna och avtalen gås igenom och undersökas i detalj för att hitta bästa möjliga erbjudande till lägsta möjliga pris. Försöka så gott det går att dra nytta utav den konkurrens som har uppstått på marknaden för privatleasing sedan det senast begav sig!

Se alltså detta som en förvarning om att följetången kring privatleasing kommer att fortsätta de närmaste månaderna. Fortsätt med andra ord läsa bloggen på egen risk!

2 svar

  1. Då var jag inte fel ute 🙂

    1. Verkligen inte! Bra gissningar! 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.