Tio fantastiska dagar

I och med att vecka 7 avslutas så innebär det även att mina tio ”pappadagar” i samband med förlossning tar slut. Tio absolut fantastiska och högst nödvändiga dagar som man ändå har förmånen att kunna ta ut.

Tillsammans med att jag innan det var ledig två veckor på egen bekostnad via timkontot och några strölediga dagar i kommande vecka så har jag varit borta från tågkörningen i över en månad.

Vad har då dessa dagar bestått utav? Mest bajs, halvtaskig sömn, matlagning och så mycket närhet att det inte finns någonting alls som kunde varit värt det mer. Och barnvagnspromenader med då så klart!

Barnvagnspromenad

I och med att förlossningen dessutom slutade i ett urakut kejsarsnitt så har dessa dagar varit än mer värda. När hustrun varit handikappad har jag istället kunnat gjort allt som behövts med vår lilla dotter, bortsett amning givetvis.

Det är nu en bra märklig känsla att sakta men säkert börja närma sig en återgång till jobb och någon form utav ”normalt” liv där jag skall lämna mina två tjejer hemma.

Givetvis kommer det gå alldeles utmärkt som så för deras del. Det är mest jag som kommer lida utav att inte kunna få all den pappa-gryntid som varit gällande i drygt tre veckor nu.

Nu mer än någonsin tidigare ser jag fram emot en kommande föräldraledighet som vankas någon gång bortåt 2018 sådär. Att få återgå till att vara pappa på heltid igen.

Tills dess gäller det att än mer njuta utav varje ledig stund som jag kan få ha med såväl Diana som lilla fröken Juni samt vara tacksam för denna möjlighet att kunna vara hemma så som jag varit!

4 svar

  1. Måste vara härligt att jobba på ett järnvägsföretag där man kan få ledigt utanför sommarens fyra veckor.

    1. Gäller att passa på när chansen ges. Förr eller senare är vi åter i ett akut personalbrist-läge igen och då är ströledigheter bara att glömma igen…

  2. Jag mins min sons stora glädje när han fick uppleva samma sak med första barnet. Grattis!

    1. Tack så mycket Anders!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.