En flash i gråvädret

Vad gör man bäst en grå februarimåndag såhär dagen innan födelsedagen? Klart man åker och provkör bil!

Efter några veckor av att fokusera på annat smått och gott så blev det idag dags att lämna boet en smula för att ta sig an Peugeot 308 SW, en bil som mötte blandade åsikter bland vänner och bekanta när det senast var aktuellt. Dagen före Juni rent av…

Peugeot 308 SW

Den tveklöst största fördelen med Peugeot 308 SW är väl prislappen. En högst förmånlig prislapp jämfört med många andra alternativ vi tittat på. För en bra bit under 3000 kr per månad får man en relativt flådig fransos med gott om plats mellan baksäte och baklucka. En nog så viktig detalj för våra nya behov!

Nackdelen med att det är gott om utrymme för bagage är väl dock att utrymmet i baksätet blir lidande. Väldigt lidande.

Jag får inte plats bakom mig själv i den här bilen med mindre än att jag manspreadar som en sportstjärna i en tv-studio. Något som direkt innebär att det blir i praktiken omöjligt att sitta tre vuxna i baksätet om någon av min längd eller längre kör.

Peugeot 308 SW förarmiljö

Förarmiljön är sådär väldigt fransk som jag konstaterade redan i förväg. Inte fullt ut Citroën-fransk men bra nära ändå. Relativt mycket plast och en spaghetti-tunn ratt som inte sträcker sig fullt så långt bak som jag hade önskat.

Körupplevelsen var väl ganska likt upplevelsen kring återförsäljaren och säljaren överlag. Ganska meh. Inget sådär våldsamt att skriva hem om direkt. Det är en bruksbil och inget som någonsin kommer göra någon upphetsad direkt.

Just bruksbilsbehovet skulle ju dock uppfyllas rätt väl utav den här utan att man för den delen behöver överdriva den ekonomiska insatsen, något som vore klart trevligt eftersom vi snart flyttar till ett dyrare boende och det faktum att jag siktar på en högst föräldraledig vår 2018.

Därmed får den vara kvar på kanske-listan och eventuellt skrivas in för en längre provkörning lite senare i vår, när bilarna inte blir tokskitiga så fort de rullat tre meter utanför tvätthallen. Förutsatt att den inte fullt så övertygade säljaren faktiskt kan tänka sig låna ut bilen mer än en timme det vill säga…

Som avslutande bonus bjuder jag på två bilder från en kort tripp med en annan teoretiskt intressant bil. Nissan Qashqai.

Nissan Qashqai Nissan Qashqai

Mycket mer än två bilder blir det nog dock inte. Qashqaien är rätt avskriven som intressant modell för stunden.

Peugeot 308 SW – kanske.

Flash Auto – meh.

Nissan Qashqai – neh.

Dagens sammanfattning?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.