Känsligt ämne!

Det var länge sedan något rörde upp så många känslor i kommentarsfältet som när jag nämnde Peugeot som potentiell kandidat här på bloggen. Känsligt ämne det här med franska bilar alltså!

Vad som dock talar väldigt mycket för franska bilar är priset. Under förutsättning att jag slipper vara ägare utav eländet det vill säga. Som jag konstaterat tidigare så kör jag gärna fransk bil, bara jag slipper äga den!

Peugeot 308 SW
Pressbild Peugeot 308 SW
I det här fallet är det framförallt ovan avbildade bil som lockar plånboken hos mig. Den förmånligt prissatta Peugeot 308 SW som ändå inte ser ut som en fullständig katastrof, även om interiören talar sin tydliga franska dialekt.

Peugeot 308 SW interiört
Pressbild Peugeot 308 SW interiört
För den relativt låga leasingavgiften om 2499 kr/mån inklusive service och försäkring får man en ändå hyfsat välutrustad Peugeot 308 SW BlueHDi 120. Det vill säga en dieselbil som man sedan inte kan köra till Oslo om politikerna vaknar på fel sida en morgon.

Med en ruskigt snål förbrukning om 3,2 l/100 km kommer man dock ganska långt, även om man inte får köra in i vissa städer efteråt. Städer som man kanske gör bäst i att inte köra in i alls om vi skall vara ärliga. Oslo alltså…

Det går liksom inte att förneka hur fruktansvärt prisvärd bil det är, även om den är fransk, med det priset. Väldigt mycket bil för pengarna. Skattebefriad under hela leasingperioden (för stunden) dessutom.

Sen är frågan alltid, är det värt 2499 kr/månaden för att köra fransk bil? Utan att äga den det vill säga…

2 svar

  1. Tja, varför inte? Såg ju rimlig ut, utifrån instegspriserna. Helt klart. Det är väl den där interiören då…

    1. Interiören är väldigt fransk. Nästan Citroën-fransk!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.