Bil på koreanska?

Det var länge sedan ämnet bilism och privatleasing diskuterades nu igen och eftersom bebis alltjämt lyser med sin frånvaro så lämnar detta ju mängder av tid till pappan att filosofera kring kommande familjebil.

Ämnet för dagen är en bil från en av de tillverkare som presterar bäst i Länsförsäkringars maskinskaderapport, Hyundai och mer specifikt deras Tucson. Nu är det ju tillverkaren i sig som presterar bra men Tuscon som jag finner lite intressant. Återigen en lite högre bil i kategorin crossover sådär.

2017 Hyundai Tucson
Pressbild från Hyundai

2017 Hyundai Tucson
Pressbild från Hyundai

Rätt läcker design även om jag inte är våldsamt imponerad utav fälgarna i pressbilderna i detta inlägg. Färgen däremot, den är ruskigt läcker. Interiört verkar det vid första anblick relativt plastigt men jag kan gott och väl ha fel.

2017 Hyundai Tucson
Pressbild från Hyundai

Vad som är högintressant för vår del är ju mängden lastutrymme, även om det mesta blir ett klart steg upp från nuvarande 1-serie. Utifrån pressbilderna så ser det ju ändå relativt lovande ut måste jag säga. Frågan är om kameran ljuger eller om det är så pass bra?

Prismässigt ligger ju en framhjulsdriven Tuscon inte våldsamt fel till med sitt frånpris på 3495 kr/mån. Med lite mer utrustning hamnar vi på strax under 4000 kr/mån under 36 månader och 4500 mil. Helt okej ändå!

Kanske en provkörning utav denna så småningom, efter bebis ankomst och att allt stabiliserat sig hemma?

Om någon utav er som läser detta har erfarenheter från Hyundai Tuscon eller Hyundai som märke, då får ni hemskt gärna delge era åsikter i kommentarsfältet nedan..!

För fler läckra bilder på bilen ovan samt dess större syskon Santa Fe så kan man med fördel besöka Jonna Jintons blogg. Hon står nämligen för de officiella bilderna på Hyundais svenska sida!

8 svar

 1. Daniel Hellman

  Du borde kolla in nya Peugeot 3008, riktigt häftig och fin jämfört med Tucson.

  1. Verkar tyvärr inte finnas med privatleasing, åtminstone än. Annars är 3008 rätt läcker. Däremot förtjänar Peugeot som märke fortfarande ett besök. Till våren kanske…

   1. Christian

    Nej, Peugeot är ett elände! Inget du bör ägna en närmare tanke åt…

    1. Du har goda erfarenheter märker jag? 😉

    2. Peugeot, en bil för två. En får sitta och en får stå 😀

     Skämt och sido, kan tyvärr ingenting om bilar, men önskar lycka till både med bilsök och med bebis =)

     1. Tack Jesper! 🙂

   2. Daniel Hellman

    Den finns faktiskt som privatleasing, hos handlarna själva. T.ex. hos Holmgrens Bil i Gbg och andra firmor runt omkring. Även på leaseonline. Borde finnas i Karlstads-området också. Däremot har inte Peugeot själva skyltat upp privatleasing på deras hemsida, men det ska tydligen komma…

    Har börjat kika efter en ny bil jag också, har ju samma modell och avtal som dig idag på en BMW 1-serie. Min leasing går ut i september i år.

    1. Då ligger vi ganska lika. Är lite osäker på när min går ut men det är antingen augusti eller september. Kommer sakna 1-serien men den blir lite liten framöver nu… 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.