Ikoner i kartong

Trots alla dessa år som medlem i Applesekten så måste jag erkänna, jag har aldrig använt de medföljande vita hörlurarna. Allra helst inte sedan de ändrade form från traditionella till nuvarande earpods.

Apple Earpods

Tills nu det vill säga.

Från att ha varit den som inte ens öppnar paketet med lurarna i iPhone-kartongen så har jag nu faktiskt inte bara packat upp och testmonterat dem i öronen utan faktiskt även tagit mig en barnvagnspromenad med podcast spelandes från dem!

Anledningen till att jag ens utsätter mig för detta, trots att hushållet rymmer så många bättre par hörlurar är två. Dels är det för att dongeln ibland känns en smula ömtålig när telefonen ligger i fickan med hörlurar kopplade men framförallt finns det en större anledning till att testa hur de sitter och fungerar.

Apple Airpods

Apple Airpods!

Det vill säga nästan löjligt dyra men ändå rätt läckra trådlösa hörlurar med en del smarta funktioner och dessutom tillhörande tandtrådsfodral. Eller batterifodral. Jag vet inte.

Hur som helst så är jag en smula intresserad utav att köpa mig ett par Airpods framöver och för att kunna göra detta med någorlunda rent samvete (?) så behöver jag åtminstone veta att dess originalmodell sitter någorlunda väl i öronen. Det är liksom lite för mycket pengar att spendera på något man inte ens vet sitter bra eller ej.

Efter den inledande promenaden så måste jag ändå säga att Earpodsen har sina klara fördelar, beroende på hur man ser det. Under promenad och framöver, på jobbet, så uppskattar jag ändå att de inte blockerar ut allt ljud utifrån utan snarare tvärt om, släpper på en hel del vilket innebär att man inte tappar tid och rum på samma sätt som ett par traditionella in-ears kan göra.

Däremot är jag inte helt imponerad över hur de sitter i öronen. Det känns som om de kan lossna lite för enkelt, åtminstone ifrån mina öron då. Inte helt smidigt i kombination med sladdlösheten. Fast de kanske i sig inte är fullt lika benägna att lossna eftersom de inte har någon sladd som stör?

Det lär bli fler tillfällen att sätta de trådade på prov framöver, i takt med att barnvagnspromenaderna fortsätter. Fantastiskt trevligt att ta sig en timmeslång promenad eller så med pod i lurarna och sovande dotter i vagnen!

Visserligen blir det inte mycket kring den sysselsättningen som ger material till bloggen som så, men det känns lite som det kvittar just nu!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.