Liten utflykt

Det är inte någon större hemlighet i att den absoluta merparten utav alla reservturer flyter förbi utan någon större aktivitet utöver att vakta fåtöljen och hålla kaffekannan varm. Det är väl egentligen så det är meningen.

Idag blev det däremot ut på liten utflykt med tillhörande timmar utav övertid, två sådana om vi skall vara exakt. Morgontåget från Oslo mot Stockholm saknade nämligen förare efter Karlstad och det var inte någon större ansträngning att räkna ut vem som skulle bli denna förare.

Förarhytt X2 i Karlstad
Vy från förarhytten vid plattformen i Karlstad

Dessbättre behövde jag inte anstränga mig så pass att jag fick ta tåget hela vägen till Stockholm. Istället blev det en bit på vägen, till Hallsberg närmare bestämt, där näste jourförare fick ta över och fortsätta till hufvudstaden.

I och med detta kommer jag hem och kan sluta med dryga två timmar övertid istället för fem timmar, vilket skulle varit fallet om turen fortsatt. Lite mer rimligt som så. Passar alldeles utmärkt in i tidsbanken inför kommande tilltänkta ledighet i januari/februari sådär.

Efter denna slitsamma timme bakom spakarna blev det dryga tre timmars rast och vila i Hallsberg innan passresa hem till Karlstad väntar igen. Tid som bäst fördrivs med kaffe och köttbullemacka signerat ett av ortens konditorier. Det och allmänt slösurfande då d.v.s.

Nytt försök att vakta reservfåtöljen blir det imorgon. Förhoppningsvis med än mindre aktiviteter än idag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.