Fuskbokeh

Ganska nyligen här kom uppdateringen till iOS 10.1 vilket medförde fuskbokeh eller djupeffekt som det så vackert heter i systemet. Kort och gott en av finesserna i att ha dubbla kameror på nya iPhone 7 Plus.

Kaspian

Bilden ovan är bland annat tagen med denna effekt, i det fantastiskt härliga gråväder som präglar månaden. Bakgrundsoskärpan är alltså signerad denna djupeffekt och sedan har lite ytterst snabb redigering skett i Photoshop innan förminskning och uppladdning.

Går alltså att uppnå ganska hyfsade resultat med denna effekt, även om man inte kan förvänta sig några wow-exempel som så, allra helst inte i skitväder eftersom optiken som motsvarar 56 mm kräver en smula mer ljus än man är van vid.

Än så länge tveklöst mer utav en kul grej än något som ersätter systemkamera eller för all del, avancerad kompaktkamera. Det är långt ifrån alltid som djupeffekten har stenkoll på allt och räkna kallt med att vissa saker blir utsuddade som inte borde blivit det.

Eftersom det handlar om mjukvara, så lär vi dock se förbättringar utav algoritmerna allt eftersom och det finns god potential för säkrare resultat framöver. Allra helst om vädret dessutom blir lite mer på fotografens sida!

2 svar

  1. Elisabeth Ewenson

    Han är så läcker på bilderna, eller bra fotograf!

  2. Christian

    Fin funktion, mycket trevligare med lite oskärpa (på rätt ställen) 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.