Dubbel-T

Urbanears Plattan ADV Wireless

Trådlöst och tvättbara, åtminstone delvis tvättbara då. Urbanears Plattan ADV Wireless för blåtandsanslutning till din tekniska enhet. Lite mer budgetalternativ (?) till de Bose QuietComfort 35 jag testade här nyligen. Fast utan brusreduceringen då.

Spontanshoppade dessa tidigare i år, någon gång när de var på betydligt billigare pris än listat rekommenderat pris just nu á 999 kr. Sedan dess har de legat i jobbväskan för bruk lite när andan faller på och behovet talar för trådlöst leverne.

Dessa lurars ”killer feature” är väl att tyget som är lindat runt huvudbandet går att ta av och tvätta. Inte för att jag vet riktigt när det behovet skulle infalla men, ja, visst, varför inte?

Utöver detta är de väl tämligen lika alla andra Urbanears man någonsin provat, utan att sticka ut åt något håll?

De spelar klart godkänt och lär göra den stora massan nöjda utan att för den delen sticka ut åt något håll alls. För min smak och tycke är de en smula bullriga även om basen stundvis drar åt det ganska sköna hållet. Jämför man dem precis intill mina B&W P7 så saknar dessa Plattan ADV en hel del. Fast med betydligt lägre kostnad då.

Urbanears Plattan ADV Wireless

Lurarna laddas via Micro-USB och erbjuder även en sedvanlig 3,5mm-port för de stunder när batteriet tar slut eller blåtandskoppling är olämpligt. Utöver den fysiska knappen för av/på så erbjuds ett touchbaserat gränssnitt för att kontrollera uppspelning via hörlurarna.

Urbanears Plattan ADV Wireless produktbild

Det finns säkert de som uppskattar denna metod för att styra sin uppspelning, men jag är inte en av dem. Tacka vet jag fysiska knappar på den fronten, faktiskt. Ibland händer det att man glömmer bort att gränssnittet existerar och av någon anledning rör vid hörlurskåporna för att då överraskas utav diverse spännande händelser och volymändringar.

För att fortsätta med gnällandet så uppskattar jag inte heller dess passform, trots många försök att ordna till dem, så klämmer de ändå åt runt öronen på ett i längden högst obekvämt vis. Att använda dem någon längre stund bärandes glasögon är bara att glömma rakt av.

Handhavande? Kanske…

Batteritiden anges vara 14 timmar med blåtandskoppling och hittills har jag inte haft någon anledning till att ifrågasätta detta. Kanske mest för att jag alltså inte står ut längre stunder bärandes dem? Godkänt är det i vilket fall.

Räckviddsmässigt skulle jag nog säga att de matchar Bose QC35 relativt väl. De erbjuder mig ungefär samma förmåga att röra mig i lägenheten som QC35, med viss fördel ändå till Bose, om vi skall vara petiga.

Urbanears Plattan ADV Wireless lämnar mig lite sådär obeslutsam. Det är väl i sig inga dåliga lurar, absolut inte. De är helt okej faktiskt. Men för egen del sitter de inte våldsamt skönt på huvudet, allra helst inte längre stunder.

Jag skulle inte ge 999 kr för dem med vetskapen om detta, men som sagt så gav jag inte ens i närheten av detta då jag köpte dem när det var någon form av sedvanlig rea, så som det brukar kunna vara runt Urbanears.

Skulle jag rekommendera dessa lurar? Mnja, inte direkt. Inte till det rekommenderade priset i varje fall. Skulle du ha den typen av huvud som Urbanears-lurar sitter perfekt av så är väl läget ett annat, men vänta i så fall tills nästa rea!

Tills vidare får de åka vidare i min jobbväska och stå till tjänst med att vara någon form av reservlurar i brist på annat, tills något annat ersätter dem då…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.