En stund av nostalgi

Nåja, livet går väl vidare, även fast amerikanerna valt en ny president. Åtminstone tills dess att han spårat ur fullständigt.

Hur som helst, så dök det upp ett klipp i mitt ständiga flöde utav YouTube-prenumerationer häromdagen. Ett klipp som lyckades väcka den sedan eviga tider vilande lusten i att bygga min egen dator. Eller ja, mer en dator åt min son kanske. Jag är fortsatt nöjd Mac-användare faktiskt.

Källa: The Tango! Desktop Project

En gång i tiden så byggde jag ”alltid” mina egna maskiner, del för del. Detta långt innan det ens var populärt att vara gamer. Före min tid så att säga. Eller något.

Hur som helst, så fick följande klipp mig att återigen bli lockad av att bygga ihop en dator från grunden upp igen, så som man gjorde för sådär tio år sedan senast.

Tanken är i så fall att bygga ihop sonens första dator, en spelstation i första hand för att flytta hans älskade Minecraft från surfplattestorlek till större skärm och på köpet dessutom kanske ge honom en smula bättre sittställning än vad som brukar gälla just nu.

Tanken på att släppa in en PC med Windows i hushållet känns väl sådär, samtidigt som det känns lite omotiverat att ge honom hans första Mac redan nu, beroende på om man kan springa på en rimligt prissatt, bättre begagnad Mac mini då?

Sen är den ständiga frågan, är en 8-åring för ung för att få sin första dator? Eller är det helt rimligt med tanke på att han redan har en egen surfplatta och även en egen smartlur, även om den senare inte direkt används?

Föräldraskap för nördar. Ungefär lika enkelt som föräldraskap överlag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.