Noterat

Innan jag slutligen bestämde mig för att beställa min iPhone 7 Plus var jag bra nära att köpa på mig en annan enhet, från en högst konkurrerande tillverkare. Jag var eld och lågor över Samsung Galaxy Note 7!

Samsung Galaxy Note 7 produktbild

Inte nog med att jag hade hunnit med att klämma på den i butiker, haft den i varukorgen hos e-handlare och börjat reflektera över allt jag skulle kunna använda pennan till, som man garanterat inte hade använt pennan till i slutänden, jag hade även frågat snällt om en låneenhet för att kunna testköra den likt Samsung Galaxy S7 Edge i våras.

Tyvärr visade det sig att inte bara jag var eld och lågor över telefonen, många andra var det med. Därmed var det stört omöjligt att få tag i en enhet på överskådlig tid. Sen kom iPhone 7/7 Plus med tillräckligt intressanta nyheter för att få mig att slänga ut absurda mängder pengar för det där gamla, trygga, bekanta och väl inkörda.

Med facit på hand (?) så har det visat sig vara en inte alltför dum idé heller, för någon Note 7 verkar det inte bli, åtminstone inte under en överskådlig tid. Efter ett antal fallerade batterier, främst i USA, så fick de som bekant återkalla samtliga enheter för åtgärder.

Snyggt hanterat tänkte jag till en början, ett problem uppstod och de tog hand om problemet, trots enorma kostnader och problem kring det hela. Imponerande och ja, tämligen nödvändigt.

Sen började ersättningsenheterna rulla iväg ut och i takt med det, nya rapporter, återigen i USA. Batterier som fallerade brutalt i såväl hem som flygplan.

Nu, efter några intensiva dagar så tycks det allt mer som att Note 7 är död, åtminstone tills vidare. Flertalet medier rapporterar om att produktionen nu är stoppad på obestämd tid och att Samsung uppmanar Note 7-ägare att stänga av telefonen och omedelbart returnera dem.

Det vore tragiskt om Note 7 gick den här döden till mötes, för det verkar i mångt och mycket vara en rakt igenom fantastisk enhet, trots TouchWiz! Samtidigt ställer jag mig med många, djupt tveksamt till om de någonsin kan återupprätta förtroendet för framförallt Note 7 som enhet, även om de skulle få rätsida på grundproblemet med batteriet och/eller laddningen utav enheterna.

Mer än något visar det här också vad det är vi dagligen bär runt på och med hur stor respekt man behöver hantera litiumjonbatterier.

Så synd att Samsung Galaxy Note 7 skulle vara eld och lågor över sig själv. Verkligen synd, på riktigt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.