Fyra sorter friterad kyckling

Eftersom ännu en amerikansk snabbmatskedja har hittat till stan så har jag väl inget annat val (?) än att faktiskt ta tag i och testa det hela, upplevelsen kring vad de själva kallar för ”Finger lickin’ good!”.

KFC Mix Box
Innehållet i en KFC Mix Box á 89 kr

Detta är vad KFC själva kallar för en perfekt mix av deras kycklingvarianter, crispy strips på innerfilé, hot wings, filet bites vilket är tärnad och friterad kycklingfilé och en bit av så kallad original recipe. Utöver detta ingår två sides vilket för dagen fick bli en omgång pommes och en bit majs, samt en dryck och en dipp.

Tyvärr är det inte svensk kyckling som tillagats i de olika formerna utan istället kommer råvarorna från Holland, vilket är mycket tråkigt i sammanhanget. Det finns gott om bra, svensk kyckling som definitivt borde vara det som serveras på en svensk restaurang, även om den har amerikanska rötter.

Trots en lätt bitter eftersmak av utländsk kyckling så är det ändå helt okej mat, för att vara snabbmat så att säga. Personligen föredrar jag tveklöst de benfria bitarna friterad kyckling framför de med ben, helt enkelt för att det är så mycket lättare att äta. Dock var mitt val av majonäsdipp kanske inte helt genomtänkt utan en BBQ-dipp hade nog gjort sig så mycket bättre. Pommesen är väl i klass med de McDonalds serverar, okej men varken mer eller mindre. Däremot var det riktigt kul att kunna välja en bit majs med tillhörande obligatoriska bit smör till som side. Klart godkänt och intressant variation!

Valet av Mix Box är kanske inte något jag skulle upprepa, men det var ett bra sätt att få testa de olika formerna som finns att tillgå. Spontant känns det inte heller som att KFC kommer få något återbesök i närtid, åtminstone inte så länge de serverar utländsk kyckling istället för svensk. Äter hellre någon annanstans då, eller än bättre, lagar mat själv.

Nog med skräpmat nu för ett tag va?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.