En annan typ av tåg – dag 345/365

Mobilfotograferande
Canon EOS 6D, 35mm, ISO 6400, 1/80 sek vid f/2,0

Dagen eller egentligen mer korrekt, eftermiddagen, har spenderats med en annan form av tåg än jag normalt hanterar. Luciatåget på sonens skola. Slut på dåliga skämt.

Vad som inte är ett skämt är däremot hur pass väl modern teknik hanterar vad som inte kan beskrivas som annat än obefintligt ljus. Med lite genomtänkta tricks så kunde jag få till fokusering på den i mörkret upplysta mobilskärmen och faktiskt blåsa av en bild (eller många) som är användbar. Kanske inte med toppkvalité och med enorm skärpa, men ändå bättre än inget.

Dessutom var det ju av skolledningen önskat att de som fotograferade de små inte delade med sig av det på sociala medier, så då är detta en bra lösning på problemet. Mobilkameror är det ju inte direkt någon brist av på sådana här event…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.