Allvarligt talat..!

Sitter i godan ro här på eftermiddagen och mest slösurfar under tiden som tvättstugan gör sitt där nere i källaren. Sådär lagom småirriterat märker jag att internetanslutningen fungerar milt sagt sådär.

Efter ett antal försök att få liv i den nu minst sagt skakiga uppkopplingen så börjar jag rota runt efter driftinformation från Telia, se om det är lokalt problem eller värre.

Nu fungerar ju tyvärr inte heller Telenors 4G-nät värst bra utan frustrationen byggs på en smula mer innan jag efter många om, men och fan kommer fram till till Telias Facebook-sida och läser ett inlägg om pågående driftstörning som drabbar både internet som digital-tv över hela landet.

Tydligen någon omfattande DoS-attack som genomförts både igår kväll och under eftermiddagen och som alltjämt fortsätter påverka systemen, kort förklarat.

Därefter börjar man läsa igenom kommentarerna som lämnats till den aktuella tråden och man kan inte bli mycket annat än mörkrädd för hur folk reagerar.

Från de mer putslustiga standardkommentarerna om ”har ni startat om utrustningen?!” upprepat in absurdum via lika klassiska ”Felia!” till närmast på liv och död-besvärade kommentarer om att någon fotbollsmatch som riskerar att utebli för att avslutas i ett närmast ändlöst begärande om ersättning och kompensation för driftavbrottet.

På allvar. För att internet inte fungerar till 110% under ett dygn. Visst, jag är också en smula frustrerad och mer eller mindre handikappad med tanke på hur mycket tid man spenderar uppkopplad och allt som baseras på någon form av streamad tjänst. Men allvarligt talat, hur stort problem är det egentligen? Är det verkligen så illa att inte kunna kolla Facebook eller se på en fotbollsmatch?!

I stunder som dessa lider jag verkligen med all den kundtjänstpersonal som vare sig de kan påverka situationen eller ej, får ta emot en enorm mängd skit för detta.

Om något, så bör väl all denna frustration och ilska riktas mot dessa som utför attackerna i fråga, inte mot de som jobbar för att rätta till problemen?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.