Båtbuss – dag 161/365

Båtbuss i Karlstad
Canon EOS 6D, 300mm, ISO 400, 1/800 sek vid f/10

Från början hade jag en liten tanke om att ägna en del av dagen åt att åka båtbuss, ta en tur med linje 93 ut till Västra Långholmen och åter bara för att det går. Men efter en stunds funderande kom jag fram till att det är lite småtråkigt att ägna sig åt det i all ensamhet sådär. Så, istället fick det bli att helt enkelt bara fotografera båten i fråga på väg ut från Inre hamn på just den turen.

På med teleobjektivet och iväg ner till Hammaröleden där båttrafiken kommer på sin färd ut från centrala Karlstad. Först några halvdana bilder på båten i fråga, Strömkarlen, när den var på väg in mot hamn för att sedan invänta utresan igen. Under tiden passade jag även på att dokumetera en av de andra båtbussarna samt lite privattrafik på det samt språka lite med den unga dam som såg till att öppna bron så att båten ovan kunde passera in och ut. Utöver dessa bilder så fick jag mig faktiskt bilder på de andra tre båtarna som trafikerar runt staden också, så jag är helt klart nöjd med dagens ”jakt” på motiv.

Det är rätt läckert ändå att vi har den här möjligheten här i stan, kunna åka båtbuss lika enkelt som vilken annan buss som helst, nästan enklare rent av. Måste bara hitta mig någon frivillig så att det faktiskt blir av att åka en sväng nu också!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.