Gamen – dag 105/365

Tågpendlare
Fujifilm X-E1, 35mm, ISO 200, 1/8 sek vid f/16

Igår var något utav en ovanlig dag, en sådan där dag som händer vid endast ett fåtal tillfällen varje år, en dag då jag jobbade extra. Eller gam som det kallas på vissa åkstationer, eller gnet på andra. Allt beror på vad man tillhör för landsända helt enkelt. I vilket fall, så råkade det av en händelse bli så, när en nattvila sprack för en kollega tisdag-onsdag. Så, efter att personalledningen ringt runt och hört sig för så blev min lediga tisdag utbytt mot jobb och hemkomst vid 9:30 onsdag istället för 17:20 som var den ursprungliga planen. Passade mig utmärkt faktiskt.

Så, efter en sväng Karlstad – Stockholm blev det ett varv Stockholm – Uppsala där dagens bild togs, strax efter ankomst till Uppsala där en stadig omgång människor passerar förbi loket på väg från tåget och vidare ut mot vad som återstår av eftermiddagen och kvällen.  För egen del var det istället bara att byta hytt och lok för den delen, för att sedan bege sig åter mot hufvudstaden och överliggningen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.