Aprilväder – dag 104/365

Inre hamn i Karlstad
Fujifilm X-E1, 35mm, ISO 200, 1/125 sek vid f/16

Var det någon som sade aprilväder? För idag har väl närmast varit ett just sådant typexempel, milt sagt. Dagen började ju med strålande solsken och lagom till den i förväg bestämda lunchen strax före 12 såg det ut såhär vid Inre hamn i Karlstad. Därför hipstade man till dagen ordentligt och gick ut med blazer och kameran hängandes lätt på axeln, njutandes till fullo utav dagens väder.

Efter en stunds mumsande på lunchen kunde jag dock konstatera att utanför var det gråare än gråast plötsligt, något som sedan löste sig rätt väl efter ett varv efterrätt. Man bör för övrigt bara äta lunch på ställen som även har efterrättsbuffé..!

Så, därmed kunde man återigen ge sig av ut i finvädret och njuta till fullo utav det, via ett varv på jobbet, ett varv i stadsparken för att sedan i omväxlande sol, mulet och snålblåst bege sig till Norrstrand för utlovat kaffe hos god vän och tillika kollega. Väl där växlade vädret ännu en gång och bjöd på en stunds regnskur vilket upphörde ungefär lagom tills det var dags att knata iväg hemåt igen.

Därmed överlevde jag dagens dos aprilväder utan att bli blöt en endaste gång, vilket får ses som en mindre seger över moder natur. Jag räknar dock kallt med att hon kommer kompensera för detta vid första, bästa tillfälle.

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.