Heliga matlådan – dag 66/365

Den heliga matlådan
Fujifilm X-E1, 35mm, ISO 1600, 1/60 sek vid f/2,8

Sådär lagom inspirerande bild, en tom matlåda? Men ja, jag var en smula för hungrig när lådan var både full och varm för att hinna ta någon bild då. Men detta är då en väldigt vanlig syn för egen del, för i de allra flesta fallen har jag en matlåda med mig på jobbet. Det är numera extremt sällan som jag äter ute, dels för att jag är en smula snål, dels för att lunchbufféer till slut smakar rätt så likadant var man än kommer.

Sen kan jag även gott erkänna att det känns bra mycket mer motiverande att laga mat i all ensamhet om man vet att man kan laga ordentligt med mat och sedan få njuta av den vid fler tillfällen. För så pass god självkänsla har jag åtminstone för min egna matlagning, att jag vet att jag själv gillar det riktigt mycket!

Nackdelen med matlådor är dock det ständiga släpandet av dem land och rike runt samt den ofrånkomliga disken efteråt. Men det är ett litet pris att betala trots allt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.