Beslutsångest – dag 65/365

Nuvarande matplats
Canon EOS 6D, 50mm, ISO 100, 1,6 sek vid f/16

Det finns en sak här hemma som mer än något behöver bytas ut, förnyas och definitivt fräschas upp. Matplatsen. Dagens bild får visa hur läget ser ut just nu, med ett billigt set från IKEA som dessutom är köpt begagnat efter att jag flyttade isär från exfrun förra året. Det funkar, det kan man inte säga något om, men vackert är det inte, snarare når det knappt upp till statusen fult.

Så, i vanlig god ordning vänder man sig till lokala IKEA-varuhuset för att se vad man kan tänkas vilja byta ut det mot istället. Tanken är att köpa ett bord för upp till 6 personer, eftersom jag har en relativt stor matplatsyta i köket här. Sen är frågan vad man vill ha, ekstuk eller vitt? Köket i övrigt går ju nämligen i båda de färgerna, ek på stommarna, vita luckor och sedan rostfritt på vitvarorna.

De två alternativen jag har lyckats finna är Bjursta/Börje och Högsby/Henriksdal där det första är vitt med vita stolar och det andra är i ek med ekstolar och utbytbar klädsel. Alternativet Bjursta/Börje är en smula billigare, alternativet Högsby/Henriksdal är en smula bekvämare. Beslutsångesten är ett totalt faktum!Kombinationen Bjursta/Börje

Kombinationen Högsby/HenriksdalDet som framförallt får mig att tveka alls är att jag har en tendens att inte spendera nämnvärt mycket tid vid just köksbordet, då jag allt som oftast äter mat i vardagsrummet på en eller annan plats. Oftast är det när sonen är här som matplatsen faktiskt används, eller vid de tillfällena man bjuder vänner på mat då. Egentligen är det rätt sjukt att jag kan ha så svårt att motivera ett sådant här inköp, när de flesta inköpen av roliga saker är betydligt enklare att motivera? Detta är mer ett nödvändigt ont på något sätt…

Så, någon som har bra tankar och åsikter om vad som kan tänkas passa bäst? Vitt eller ek? Dyrt eller billigt? Bekvämt eller väldigt bekvämt..?

 

Ett svar

  1. […] blev det av, ett beslut togs och en ny matplatsmöbel inhandlades! Den här dosen beslutsångest är avklarad och i slutändan blev det lite utav en kompromiss. Det blev kombinationen […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.