En favorit – dag 70/365

Solnedgång
Canon EOS 6D, 60mm, ISO 100, 1/4 sek vid f/11

Ni har sett motivet och vyn förut, det är utsikten från min älskade balkong som får stå för dagens bild igen! Men vem kan motstå en sådan här solnedgång!?

Just solnedgången har varit ett väldigt frekvent återkommande motiv för min del, ända sedan min första digitala systemkamera en gång där för över 10 år sedan. På den tiden begav jag mig ofta upp till hoppbackarna i Falun för att dokumentera det hela, med mycket gott resultat dessutom. Sedan tidigare har jag även två ordentliga tryck här hemma i lägenheten med just solnedgång som motiv.

Nackdelen med att stå och fotografera just solnedgången är just att det blir en faslig massa bilder, eftersom det hela ständigt förändras. Dagens solnedgång bjöd från början på inte mindre än 87 bilder vilket efter en ganska brutal gallring blev 16 sparade bilder och just nu, en endaste uppladdad bild hit till bloggen. Det är kort sagt en himla tur man åtminstone för stunden har gott om plats på hårddisken…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.