Ett litet jubileum

Ja, för er som känner mig bättre än andra så kan detta verka helt osannolikt och nära nog svårt att föreställa sig. Men just idag, den 4 december 2013, så fyller min nuvarande mobiltelefon ett helt år! Nu är detta kanske inte direkt någon våldsamt lång tidsperiod, allra helst inte i jämförelse med min MacBook som för någon vecka sedan fyllde hela fem år, men ändå!

För mig är det ytterst ovanligt att en telefon håller sig kvar i min ägo under så pass lång tid, allra helst oavbruten lång tid! Innan denna tror jag minsann rekordet legat på omkring 10 månader eller så, vilket även i det fallet var en iPhone. Det som är närmast än mer märkligt är väl att jag för stunden inte har några direkta planer på att faktiskt byta ut min kära iPhone heller för den delen.

Joakims iPhone 5

Dessutom ser jubilaren förhållandevis väl ut trots ett år i hård tjänst, inga sprickor eller repor på skärmen, lite färgskav på kanterna endast, batteriet är helt okej trots allt och även efter iOS 7 så känns den rapp och trevlig. Som synes använder jag generellt sett inga skal eller skydd heller, då min allergi mot det hela fortsätter enligt tradition! Visserligen finns det något som stör i kameran och lämnar en liten prick på bilderna, men eftersom kameror inte direkt är något det råder brist på här hemma, så känner jag inte att det är någon större katastrof.

Visst blir man en smula sugen på att byta ut den med jämna mellanrum, exempelvis mot iPhone 5S med sitt intressanta Touch ID, eller varför inte valfri nyare Nokia Lumia nu när Instagram faktiskt finns även till Windows Phone. Men för stunden så får det nog faktiskt vänta, allra helst med tanke på alla andra fina små utgifter som rullar in framöver, dubbel hyra, 30-årsresa och så vidare.

För varje månad framöver slår vi med andra ord rekord, så får vi se hur lång tid den här telefonen får lov att leva med mig innan det blir dags att gå vidare!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.