Är det inte märkligt?

Nyfiken som man är född, så kunde man inte undvika att höra ljudet av sirener eka bland husen för drygt en timme sedan, noterade en brandbil som rullade några gator längre ner från där vi bor och återgick till datorn för att bevaka de lokala nyhetssidorna.

En stund senare skulle det visa sig att brandbilen i fråga var på väg till järnvägsövergången här i området, det var tydligen en lastbil utrustad med lyftkran som varit i farten igen, åkt med kran uppfälld och dragit med sig kontaktledningen på vägen!

Märkligt tycker jag, att det ens går att köra lastbilen i annat än absoluta krypfart när kranen är i uppfällt läge? Det är inte heller första gången en sådan här olycka sker, det brukar vara ett antal varje år utav samma typ, utan att någon tycks lära sig av det?

Som det verkar så har det varit en stunds strömlöshet i Karlstads driftplats, avgående tåg verkar inte röra på sig och endast ankommande tycks rulla, om tåglägesbilden stämmer det vill säga.

För min del är det ingen akut katastrof, börjar jobba först 19.25 ikväll, men det kan mycket väl komma att drabba mig ändå. Tåget som skulle avgå 13.54 från Karlstad mot Göteborg är nämligen det tågsättet jag skall ha sedan, efter att det varit i Göteborg och vänt d.v.s.!

Det blir intressant att se om denna händelse får några konsekvenser, rimligen borde det talas om ”Vårdslöshet i trafik” för en sådan sak som ovan, men alltför ofta tycks kommentaren från Polisen vara att ”föraren är ej misstänkt för brott”.

Än bättre vore förstås om åkeribranschen kunde se till att körning med kran uppfälld inte är möjlig alls istället, men så länge de inte blir skyldiga att betala det de ställer till med så lär det väl inte hända…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.