Förändringar år 2011, del 1

En dag där i augusti så fick jag ju för mig något, nämligen att prova på LCHF-kost som försök till viktminskning, och i vanlig god ordning går man in i nya saker med en viss dos misstro, därav rubriken ”Dieter är bara humbug” på det blogginlägget.

Då, den 22 augusti vägde jag in på 112,1 kg enligt min något sånär tillförlitliga våg här hemma. I måndags, 19 veckor senare, stod samma våg på 99,5 kg. Det är alltså 12,6 kg mindre än när jag började. Jag har gått från ett BMI på 32,1 vilket klassas som ”Fetma grad 1” till dagens BMI på 28,5, vilket nu fortfarande är ”Överviktig” men som åtminstone är på väg åt rätt håll!

Viktminskning 2011

Som synes har inte minskningen varit helt perfekt i linje, vissa motgångar har funnits med i bilden, och jag har inte varit helt till 100% strikt alla gånger. Visst har det blivit såväl pizza som hamburgare som godis och chips under denna period. Detta dock i en helt annan omfattning än tidigare.

Jag skulle nog ljuga om jag sa att jag INTE saknar pasta, strips och även ris av och till, men å andra sidan är det ingen katastrof att äta mat som inte innehåller detta heller!

Under denna period har jag inte heller motionerat varken mer eller mindre jämfört med tidigare, utan låter det vara vid en normal vardagsmotionsnivå, dvs promenader till och från jobbet, drygt 3,5 km/arbetsdag.

Det ska bli mycket intressant att se hur detta utvecklas under nästa år. Senast jag hade ordentlig viktnedgång, sommaren/hösten 2006 så stannade vågen på runt 96 kg om jag minns rätt, innan det bar iväg uppåt igen under min utbildning till lokförare i Hallsberg i kombination med gravid sambo hemmavid!

Mer om det får bli under nästa år, jag har i vart fall mitt fina Numbers-dokument förberett och klart för fortsatt koll!

5 svar

 1. […] kanske väntat så blir det en alltså en uppföljare till inlägget Förändringar år 2011, del 1, vilket kan vara lite en utav poängerna med att kalla det förra inlägget för del […]

 2. Zandra (drak.bloggagratis.se)

  Vad duktig du är som kämpar på med vikten och ekonomin! Du skrev att du har en stark vilja och det är ju det allra viktigaste för att lyckas.
  Hade hoppats på att hitta en bild på dig i tomteluva här också men icke! Nåja, jag får ta dig på ditt ord att den satt på huvudet på julafton 😉 Jag tyckte det var jättemysigt och roligt att jobba julhelgen och gör det gärna igen.

  Tror alla går upp i vikt under lokförarutbildningen och när man sen börjar jobba. Det gjorde jag också. Men när sambon flyttade nu i höstas tog han visst med sig mina sambo-kilon. Inte mig emot ^^ Men jag måste komma igång med träning ordentligt under våren nu. Jag har en gammal ryggskada som förmodligen kommer börja göra sig påmind annars. Min kropp är inte van vid detta stillasittande som arbetet ger.

  1. Attans du, jag hade helt glömt bort att lägga upp bilden här på bloggen, blev endast på Facebook/Twitter/instagr.am! Har dock rättat till det hela nu, och det finns bildbevis på https://ewenson.se/2011/12/arets-tomte/ 🙂

   Ryggskador är inte att leka med, hoppas verkligen du kan få ordning på den eller åtminstone hålla den fortsatt borta, så du kan njuta av detta stillasittande arbete ett bra tag till!

 3. […] Jag vet detta för att jag har en bror som lever på stenålderskost och har gått ner massor i vikt samt verkar må bättre på det mentala planet. Jag vet detta för att min man lever på LCHF-kost sedan augusti 2011 och redan har gått ner ca 12 kg – och han följer den inte alltid till 100%, vad hade resultatet blivit om han gjort det? Ni kan läsa lite om hans sammanfattning här: https://ewenson.se/2011/12/forandringar-ar-2011-del-1/ […]

 4. […] Jag vet detta för att jag har en bror som lever på stenålderskost och har gått ner massor i vikt samt verkar må bättre på det mentala planet. Jag vet detta för att min man lever på LCHF-kost sedan augusti 2011 och redan har gått ner ca 15 kg – och han följer den inte alltid till 100%, vad hade resultatet blivit om han gjort det? Ni kan läsa lite om hans sammanfattning här: https://ewenson.se/2011/12/forandringar-ar-2011-del-1/ […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.