Från den ena till den andra

Eller som vi också kan välja att se det, från en röd bil till en annan röd bil.

Det har kort och gott äntligen varit dags för oss att återlämna vår Skoda Fabia Combi och hämta ut vår nya Seat Arona FR, en dag som vi längtat efter sedan någon gång i maj nu, minst..!

Gordon inför återlämning

Det har varit lite smått osäkert nästan in i det sista om vår nya bil faktiskt skulle hinna levereras i tid inför den 31 augusti, dagen då kontraket på vår Skoda går ut. Med någon dags marginal så kom äntligen mejlet med de viktiga uppgifterna, ”det går bra att hämta på fredag, passar det?”.

Med liten påminnelse lyckades en redan liggande ledighetansökan gå igenom och fredagen frigjordes för undertecknad. Nackdelen var dock att frun i huset jobbade de humana tiderna 05-17 och därmed inte kunde närvara, något som istället kompenserades av hushållets yngsta medlem som istället fick närvara under högtiden.

Exalterad liten tjej!

När leveransdagen väl kom var det en minst sagt exalterad liten tjej som vaknade och var mer än pepp på att klockan skulle bli 10 och att det skulle bli dags att hämta vår nya bil, även om konceptet som så var minst sagt märkligt för en treåring.

Leverans och uthämtning gick strålande och utöver en snygg röd bil så plockade Juni även hem en hel samling Seat/Lecab-merch att stoltsera med, inklusive badbollar, memoryspel, leksaksbil samt gosedjur. Nöjd tjej, hej!

Nöjd baksäteschef

Med tanke på att treåringens uppförande var bortom exemplariskt så blev premiärturen givetvis till lämpligt fik beläget sådär lagom långt bort, Esters Cafe och Glaceria för att vara specifika.

Uppförandet belönades därmed med såväl fika som glass och treåringen var nu närmast i upplösningstillstånd. Alternativt hög på socker. Sak samma ungefär.

Såhär söndag kväll så har bilen även hunnit rulla lite mer utöver det, någonstans mellan 25 och 30 mil har det hunnit bli sedan vi hämtade ut vår Bodil och det samlade omdömet från såväl stora som små är att vi är mycket nöjda!

Till att börja med är det absolut underbart att få köra en automatväxlad bil igen. Som jag har saknat det och längtat efter att få njuta av det igen! Ärligt talat borde absolut ingen vardagsbil någonsin vara manuell, det finns ingen anledning att hålla på med sådant trams såhär 2020!

Utöver det är det även bra skönt att komma upp sig (lite) här i världen och få lite bättre överblick, även om milen såhär långt inte varit helt tillräckliga för att få full koll på bilens alla vinklar och vrår.

Kanske bäst av allt är att känna mer glädje än vi gjort de senaste tre åren när vi skådat vår bil där nere på parkeringen. Vår Skoda Fabia har varit mycket exemplarisk vad gäller ekonomin, snål både vad gäller månadskostnad, årsskatt som bränsleförbrukning. Men roligare än så har det aldrig varit. Praktisk men inte rolig.

Samlad statistik efter körning gör nörden glad!

Vår nya bil är desto roligare, och hyfsat praktiskt med för den delen. Inte lika snål i förbrukning och sådär 10 gånger dyrare per år i fordonsskatt tack vare hela den här bonus-/malussadismen som införts.

MEN, trots det, så är vi ruskigt nöjda och glada!

Bodil i profil

Bodil, vår Seat Arona FR, är mycket varmt välkommen till familjen! Hoppas vi skall trivas ihop de kommande tre åren!

3 svar

  1. Den känns spontant större än gamla bilen, eller är det bara en synvilla? I övrigt skriver jag alla dagar under på det där med automatlåda. Rycka i en växelspak är väldigt 2001.

    1. Skillnaden är på millimeternivå faktiskt, marginellt större på yttermåtten men den känns bättre disponerad, troligen mycket tack vare att den är högre vilket gör att man sitter lite annorlunda.

      I Aronan kan jag exempelvis sitta framför barnstolen på ett hyfsat värdigt sätt, något som inte var praktiskt möjligt i vår Fabia.

  2. […] en helbil. Frågan är egentligen bara om det blir en ny bil direkt efter att vi är klar med vår Seat Arona eller om det blir ett billöst glapp […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.