Jag har släppt en app!

Jajjebus, som rubriken säger så har jag nu släppt en ny app för både Android (temperatur.nu på Google Play) och iOS (temperatur.nu på Apple App Store), en app som hämtar temperaturdata från temperatur.nu databas över mätstationer runtom i landet.

Appen kostar gratis för alla plattformar och är mitt första lilla projekt med hjälp av Flutter, ett Google-ramverk för att kunna bygga appar som går att bygga för både Android och iOS med samma kodbas, utan att själv behöva anpassa saker och ting.

Appen i sig gör sig bäst med platstjänster igång, så att appen kan hämta din position och hitta närmsta mätstation med hjälp av den. På så vis kan du få väldigt lokala temperaturdata, beroende på utbudet av mätstationer där du befinner dig det vill säga.

Vill man inte dela med sig av sin plats går det även fint att välja mätstation ur en hyfsat omfångsrik lista över platser från (i skrivande stund) Aareavaara till Öxabäck/Bredhult.

I dagsläget finns stöd för upp till fem favoritstationer och på den sidan i appen så kan man snabbt få överblick över aktuella temperaturer på sina favoritstationer.

En närmast självklarhet såhär 2020 är automatiskt stöd för mörkt läge, anpassat efter enhetens inställning i frågan. Anpassar sig från ljust till mörkt läge och vice versa när din enhet gör det.

I framtiden tänker jag mig utveckla detta vidare, framförallt med lite egna inställningsmöjligheter för bland annat automatisk eller manuellt mörkt läge samt lite bättre överskådlighet samt sökbarhet på den långa listan över mätstationer.

På önskelistan för framförallt Android-versionen så finns även en widget, men vi får se lite vad som blir av med det, då det i dagsläget kräver mer manuella ingrepp med specifik (Kotlin) Android-kod.

Blir ni nyfikna så får ni hemskt gärna testa min app (Android, iOS) och har ni några kommentarer kring den så går det utmärkt att skriva här nedanför inlägget…!

7 svar

 1. Christian

  Kan inte få platstjänster att funka på ios.

  1. Ska (förhoppningsvis) vara ordnat i version 1.0.1 som kommer så snart Apple godkänt den!

   1. Christian

    Fint 🙂

 2. Lars Hultqvist

  Såg nu att du har släppt en ny app för temperatur.nu och jag om någon bör ju byta 🙂
  Tack,
  /Lars

  1. Hoppas du gillar den! Ska försöka ta mig tiden att faktiskt fortsätta jobba med den, framförallt med en sökfunktion för stationer! 🙂

   1. Thomas Andersson

    Hej, upptäckte ett litet stavfel bland mätstationerna.
    Lillsel ska vara Lillsele
    Annars en suveränt bra app:)

    1. Får köra en klassiker här och hänvisa till någon annan, troligen den som lagt upp stationen på temperatur.nu. Jag påverkar inte stationsnamnen alls när de blir inlästa, utan den tar vad som finns lagrat från den som aktiverar stationen. Så allt jag kan göra är att hänvisa dig till den som står för stationen Lillsel, så att denne kan åtgärda det. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.