Tio år med WordPress

Nog för att det mestadels råder stiltje på denna sida, men ett tioårsjubileum kan man ju bara inte missa! För det är just den tidsepoken vi passerar idag, tio år med WordPress som verktyg för att köra den här sidan.

Wordpress logotyp

Den 20 januari skrev jag nämligen ett inlägg om att jag dumpar mitt egna hemkok till CMS-system och går över på WordPress för att underlätta för mig själv och framförallt, till stor del skydda mig mot elaka typer som driver omkring på nätet.

Ni får för övrigt ursäkta språket som kanske inte till fullo representerar hur jag skriver i dagsläget. Tack och lov har mycket ändrats på tio år…!

En hel del har ju även hänt med WordPress som plattform under de tio åren, från att vara ett ganska renodlat bloggsystem till att numera vara ett fullfjädrat CMS och med rätt tillägg även ett högst kompetent e-handelssystem. Inte så illa pinkat ändå, även om WordPress i sig är ungefär lika hatat som det är älskat överlag.

För egen del så tuffar det på mestadels fint, allra helst under de senare åren då många mindre uppdateringar sköter sig själv och de större har uppgraderats utan större mängd huvudvärk. Precis så som jag hoppades helt enkelt.

Med åren har jag även lyckats (?) pracka på andra WordPress med, framförallt Brattforshedens flygklubb samt kollegan Magnus och hans Galleri Ekdahl. Båda sidorna kräver ytterst sporadisk kärlek med någon uppdatering här och var och gör annars det som WordPress-sidor tenderar att göra bäst, bara tuffa på.

Temat har ju föga förvånande bytts ut några gånger under åren, men jag skulle tro att mestadels av tiden har jag använt mig utav ett eller annat tema utav Anders Norén, precis som jag gör i skrivande stund.

Givetvis har tanken slagit mig att göra något eget form av tema eller tillägg för WordPress, men än så länge har jag inte presterat något mer än en enkel nedräkning som användes inför dels bröllopsdagen, dels inför dotterns beräknade födelsedatum.

Kommer det bli mer av utveckling under WordPress under de kommande tio åren? Tror jag nog inte, har lite för många andra bollar i luften helt enkelt. Snarare borde jag väl försöka skriva mer och oftare istället, men vi får väl se helt enkelt.

Oavsett vilket, så är jag såhär tio år senare ruskigt nöjd med mitt byte från egenkodat system till WordPress, det har gjort exakt vad det ska och det på ett väldigt behändigt vis!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.