Tiden går fort

Okej, det här är något som faktiskt blir värre med åldern, tiden alltså. Tiden går nämligen så mycket fortare än vad som är okej. Idag är det nämligen en hel månad sedan jag hämtade ut den där BMW X2 som vi skulle låna i just det, en månad.

Ni kanske förstår vart detta är på väg? Att det idag därmed var dags att lämna tillbaka bilen som vi lånat, en smula motvilligt skall tilläggas!

BMW X2

Frågan är då, hur har då en månads förlängd provkörning utav BMW X2 varit?

Underbar är väl det korta svaret? Ni som känner mig vet ju dock att ett kort svar sällan är det enda jag har att komma med, så därför fyller vi väl på med lite till…?

I grund och botten gör ju BMW X2 inte jättemycket annorlunda jämfört med vår ordinarie bil, Skoda Fabia, men ändå går det liksom inte att låta bli att njuta lite extra när man åter en gång kör BMW. Jag är fortsatt svag för det märket och deras bilar, den saken är säker.

Bilen vi fick låna var alltså en BMW X2 med dieselmotor och Xdrive, fyrhjulsdrift alltså. Inte för att jag kan säga att den fyrhjulsdriften gjort våldsamt mycket för vår vardagliga körning som i sig innehåller väldigt små behov av fyrhjulsdrift.

Desto mer värdefullt var dock den automagiska växellådan som bilen var utrustad med och tack vare/på grund av denna förlängda lekstund med bilen så blev ju även min fru så illa tvungen att köra med just automatlåda i vardagen.

Automatlåda i BMW X2

Detta har ju då inneburit att jag slutligen verkar ha vunnit över henne på den positiva sidan när det gäller just vad för typ av växellåda vi skall sikta in oss på till nästa bilköp och det gör mig väldigt, väldigt glad!

En annan liten detalj som jag misstänkte skulle bli smidig men som ändå lyckades överträffa mina förväntningar och förhoppningar var elstolarna med minne som bilen var utrustad med. Det här är bortom smidigt när man som oss är av något olika storlek och därmed har något olika stolsinställningar.

Elstolar med minne i BMW X2

Att i förväg kunna låta justera stolen för att slippa bända sig in bakom ratten är definitivt inte att förakta…!

Sedan ska det verkligen erkännas att eldriven baklucka är bra mycket smidigare än jag kunnat ana, allra helst när man har en mer eller mindre frivillig tvååring i famnen och behöver dumpa något i skuffen. Även om jag skötte den med hjälp av knappen på nyckeln och aldrig riktigt fick fotviftandet att fungera så var det tveklöst guld värt!

Vän av ordning undrar ju givetvis då om BMW X2 är självskriven som nästa bil för familjen Ewenson?

Svaret på den frågan är dock inte helt givet. Den är inte direkt ekonomiskt fördelaktig jämfört med mycket annat och oavsett hur väl jag än har trivts med att köra den senaste månaden här så vinner nog ändå plånboken i den här frågan.

Däremot har jag ett helt nytt pepp för att kika in ett alternativ jag spanade på redan senast det var aktuellt, BMW 2-serie Active Tourer…!

Mer om det och dess hårda kamp lär det väl bli tals om längre fram, någon gång runt årsskiftet kanske? Beroende på hur länge jag lyckas hålla mig ifrån fler provkörningar det vill säga.

Oavsett vilket så har det i varje fall varit en fantastiskt trevlig månad som passerat och jag kan med glädje rekommendera BMW X2 som så, för den som känner sig träffad och har pengarna att spendera på den! Det var en grym ”liten” roadtrip-bil och överlag fantastiskt trevlig att köra!

Ett svar

  1. Christian

    Ja det där med stolar med minne är en fantastisk uppfinning! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.