Så var säsongen igång!

Fjolårets säsong för blixt och dunder lämnade en del att önska. Ganska väldigt mycket här i krokarna faktiskt.

I år verkar det desto mer lovande faktiskt, allra helst med tanke på senaste tidens värmebölja som gett oss mycket glädje och rekordtidig badpremiär här nere vid Orrleken.

Idag var det dessutom dags för årets första omgång åska, även om det mest höll sig i fjärran. En synlig blixt moln->mark och ett par blink dolda utav moln samt tillhörande muller går ändå att notera för dagen.

Detta innebär ju också att det är hög tid att återvända till att tipsa om det återkommande ämnet om hur man filmar och fotograferar blixt och dunder, ett årligt tema sådär på bloggen!

Dessutom är det väl rimligt att spana in mitt lilla kollage utav de oväder som härjade över staden i början utav augusti 2014. Har ni en 5-6 minuter över så är det bara att klicka igång filmen nedan!

Filmen har en sådär 21 000 visningar för övrigt, inte illa!

Vill man se lite kortare klipp har man alltid följande alternativ istället…

Nu återstår att se hur åsksäsongen 2018 artar sig, om värmen stannar och med den, fler värmeåskväder likt dagens. I år har jag ju faktiskt lite större möjligheter än normalt att kunna fånga det där nattliga åskvädret som gäckar mig från år till år, mest för att jag faktiskt är hemma på heltid hela sommaren.

Vi får väl se om detta inlägg följs upp med mer i år eller om vi helt enkelt hörs igen nästa år, till åsksäsongen 2019 istället!

2 svar

  1. Altid spännande med åskväder så länge det håller sig på hyfsat avstånd. Kommer ihåg för några år sedan när jag satte mig på en parkering och öppen yta, med bilen. Kröp upp i bagaget och hade luckan öppen (kombi) och fotade. Slog ner två hundra meter bort. Då var man inte kaxig! 😀

    1. To close for comfort! ? Har haft några sådana. Man känner sig ganska liten efteråt..!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.