Trådlöst välljud

Det kommer väl inte som någon förvåning för någon av de trogna läsarna utav bloggen, men undertecknad har ett visst intresse för Hi-Fi och ljud överlag, gärna i formen hörlurar.

I och med detta var jag alltså inte direkt ledsen när jag tidigare i vintras hade möjligheten att testa Sennheiser PXC 550 och Sennheiser Momentum Free under en tidsperiod. Ett par over-earlurar och ett par in-earlurar alltså, båda trådlösa och i konkurrens med det jag normalt har, ett par Bose QC35 och ett par BeatsX.

Givetvis (?) så har detta täckts in i ett par, tre YouTube-klipp men det förtjänar väl även viss omnämning även här..?

Som sig bör, börjar allt med en unboxing-video. Även om konceptet i sig är uråldrigt. Men ändå!

Sennheiser PXC 550 är ett par brusreducerande over-earlurar med möjlighet till inkoppling via microUSB samt 3,5mm-kabel beroende på vad som passar uppspelningsenheten. Med läcker design och riktigt trevligt ljud så är dessa helt klart ett av de bättre alternativen i kategorin, det vill säga brusreducerande hörlurar i prisklassen 3-4000 kr.

Ljudmässigt så är dessa tveklöst i klass med Bose QC35 som jag själv äger, kanske rent av en smula mer rena och korrekta. Stort plus för möjligheten att kunna koppla dem digitalt till datorn via microUSB-USB och få en mer förlustlös koppling när man ändå skall sitta still en längre period framför datorn.

Klart plus även för den anpassningsbara brusreduceringen som går att anpassa så den släpper igenom tal när så önskas, för att inte bli helt isolerad i sin egna lilla värld!

Sennheiser Momentum Free är i sin tur ett par trådlösa in-earlurar i liknande stuk som mina BeatsX-lurar. Konceptet är alltså två öronpluggar sammanbundna med tråd bakom nacken, så kanske inte helt 100% trådlöst, men bra nära!

Trots stundvis lite plastig känsla så levererar Momentum Free ruskigt bra ljud för sin storlek, allra helst med Comply Foam-kuddar istället för de medföljande gummipluttarna.

Batteritiden på dessa är möjligen en smula kort med sina 6 timmar speltid, men får ändå gå in som godkänt under omständigheterna. Kanske något att titta på inför nästa generation dock?

Har du inte redan prenumereratkanalen så är det faktiskt hög tid att göra det nu, tycker jag då. Det kommer mera, rent av i så nära tid som i morgon bitti när detta skrivs. Då vankas det test av löjligt billig smartphone från Wish..!

Man kan med fördel även gilla tillhörande Facebook-sida samt följa Instagram-kontot som hör ihop med allt detta med, för diverse smått och gott mellan videoklippen.

Nå, prenumererar du på Teknik med Ewenson..?

Ett svar

  1. Har testat många olika dyra hörlurar genom åren för att tillfredsställa mina höga krav på ljudkvalité och brusreducering. Fastnade för Sennheiser PXC 550 som jag använder än idag! Låter minst lika bra nu som de gjorde för 2 år sedan.

    MVH Johan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.