Sonos och poddar – inte helt smidigt…

Här i hemmet har vi sedan ett antal år tillbaka ett multirumsystem baserat kring Sonos produkter. Sjukt smidigt för det mesta, åtminstone när det kommer till uppspelning antingen via 3,5 mm-porten på vår Sonos Connect:Amp eller via de i Sonos inbyggda apparna.

Sonos logotyp svart

Detta tänkte jag sedan skulle spilla över på uppspelning utav podcast i en eller annan variant, eftersom jag numer har ett rätt stadigt inflöde utav poddar som jag vill lyssna på, samtidigt som jag spenderar en hel del mer tid hemma med tanke på rådande föräldraledighet.

Tyvärr hade jag fel, hur märkligt det än kan låta…

I teorin bör det vara enkelt, att via Sonos-appen på min iPhone välja uppspelning från lokal enhet och ”Poddsändningar” som Sonos kallar det. Låter bra, börjar spela upp bra, slutar spela upp efter 5-isch minuter med någon diffus hänvisning och utan att spara vart man befann sig.

Fail…

Google har svaret tänkte jag! Och visst, Google har svaret att fler lider av samma problem och att vissa löst det genom att slå på så skärmkontroller för Sonos-appen visas på låsskärmen. Fungerar dock inte för alla, däribland mig.

Tänkte att nej, men då provar vi via lånetelefonen jag har hemma just nu, en Xiaomi Mi A1 Global (som testas för YouTube-kanalen) där jag kör Acast som poddapp. Borde väl funka fint?

Absolut inte. Sonos-appen där letar endast i ”Podcasts”-mappen i filrooten. Där sparar inte Acast ner sina filer.

Som plan E såhär för att få komma igång med att komma ikapp, fick det bli nödlösningen att koppla in sladden från telefonens 3,5 mm-port till 3,5 mm-ingången bakpå Connect:Amp, för att så kunna spela upp podden på så vis.

Poddspelning via Xiaomi Mi A1 Global

Detta innebär dock att man inte ser hur långt man kommit i klippet, vilket klipp som spelas upp, även om man åtminstone kan styra i vilka rum som man vill lyssna i och till vilken volym.

Skärmdump Sonos-app för iPad

Nu fungerar det åtminstone, hjälpligt, och jag kan få lyssna lite på poddar här hemma. Men jag vill ha en bättre lösning, en smidigare lösning, en lösning som helst inte innebär inköp av ytterligare en högtalare som inte lirar tillsammans med Sonos-systemet alls…

Någon av mina kära läsare som har Sonos-system, lyssnar på poddar och har något bra tips på lösning?

6 svar

 1. Rickard Forsberg

  Har exakt samma problem som dig Jocke. Tyvärr ingen lösning dock… jag har min connect amp i en garderob i tvättstugan med så kag orkar aldrig ens koppla in med sladd där.

  1. Sjukt frustrerande! Har du haft det fungerandes någon gång eller har det alltid varit usel funktionalitet?

 2. Spotify fungerar ju smidigt om de poddar man lyssnar på finns där. Pocket Casts har jag fått tips om och ska prova…

  1. Skall testa genom Spotify och se hur det fungerar där. När jag grejade med detta i vintras var utbudet sådär utav poddar jag normalt lyssnar på, men det borde ordnat upp sig nu..!

 3. En variant är att använda en AppleTV till t.ex. en soundbar och skicka ljudet till den. Nackdelen med det är då att TV:n måste vara på men så löste jag det häromdagen.

  1. Alltid en variant om än inte helt smidig. Just nu har jag mestadels övergått till att bara lyssna via mina AirPods istället för att ens försöka lyssna via Sonos-systemet, smidigare så helt enkelt. Tyvärr.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.