Hej bloggen!

Av och till så blir jag påmind om att jag faktiskt har en blogg också. Oftast är det när hustrun påtalar att jag inte lagt upp något ointressant på länge…

Det finns säkert massor med bra ursäkter till varför bloggen så sällan får någon kärlek numer, men mestadels handlar det väl egentligen om att tiden går till annat. Det är sällan jag finner tid till att sätta mig ner och skriva på något intressant ämne helt enkelt.

Om vi bortser från den tid jag lägger på viktigare saker, det vill säga familj av stora och små mått, så försvinner resterande tid i mångt och mycket på utvecklingen av fotointresset mot mer rörlig bild.

Teknik med Ewenson logga

Jag har ju även lagt en hel del tid på min nya YouTube-kanal, Teknik med Ewenson, och där kringliggande ämnen, som att få tag i produkter att låna och testa. Typ sådant jag gjort en del här på bloggen tidigare.

Det börjar ju tuffa på lite så smått där nu, av och till åtminstone, och det kommer nytt klipp närmast nu på måndag som blir del 2 utav RetroPie-projektet som uppstod efter en väl uttänkt julklapp från min fru!

I och med detta har jag även roddat om lite i kameraväskan där bland annat sommarens inköp, Fujifilm X70, har fått lämna till fördel för en Panasonic Lumix GH4 som är mer kompetent inom området video.

Utöver detta så siktar jag så smått på att låta min tidigare trotjänare inom video få lämna, att sälja av min Sony RX100 III som har skött i stort sett all inspelning åt mig fram tills nyligen. Detta för att göra plats för ytterligare investeringar inom videoområdet.

På tal om inget, så lekte jag runt lite smått med slow motion-finesserna i Panasonic GH4 igår kväll och klippte ihop ett litet filmklipp. Det finns gott om potential i den här kameran och just nu ligger begränsningarna endast i mig som hanterar den!

Och bakom kulisserna såg det ut såhär…

Bakom kulisserna Swheat
Ljudinspelning av högsta klass…
Bakom kulisserna Swheat
Det gäller att överdriva så gott det går!

En helt vanlig fredagskväll hos en kameranörd alltså. Behöver jag ens nämna att hustrun var iväg på överliggning och det största barnet i hushållet var ensamt vaken..?

Så, ja, en lagom flummig insikt i vad jag pysslar med om dagarna, utöver att vara föräldraledig med unga fröken Juni det vill säga! Detta och att dagdrömma om mer filmutrustning, komplett med att plöja YouTube-klipp om saker jag dagdrömmer om då…

Blackmagic Pocket Cinema Camera
Högst på önskelistan typ…

Mindre skrivande, om det inte är manus det vill säga, och mer filmande, filmklippande, filmuppladdande och filmtutorialstittande för mig numer alltså. Om jag inte får ett spontant infall och uppdaterar med fler luddiga inlägg såsom detta!

4 svar

  1. Alltså. Kamerainköp för filmning och även som kompakt stillbildare när mobilen inte räcker till. Ångesten jag har just nu alltså. Följer din resa mot den perfekta kameraväskan. 😉

    1. Puh..! Perfekta kameraväskan?! Existerar det ens? 😉

      1. Det är ju det jag väntar på att du ska komma fram till. 😉

        1. Håll inte andan bara..! 😛

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.