Ett steg in i framtiden

I höstas, sådär typ den 7 september, så bestämde Apple att 3,5mm-porten är passé, ute, antik, inget att ha. Ut med den bara! Om du inte vill använda en dongel det vill säga.

Framtiden är trådlös!

iPhone 7 Plus med dongel

Sedan dess har jag levt sådär. Med en dongel fäst i min telefon i tid och otid. Något som inte har känts sådär våldsamt bra när telefonen legat i byxfickan ärligt talat.

Sedan dess har jag även varit på jakt efter ett par trådade eller trådlösa hörlurar för att bättre matcha den nya ofrivilliga framtiden.

Nu har jag funnit lösningen. Eventuellt. Kanske. Jag har åtminstone köpt den!

BeatsX Wireless i grått

Efter mycket sökande (nåja…) efter ett par svarta BeatsX så fick jag till slut ge upp och slå till på de grå som fanns hemma i lager här på lokala sektbutiken. Inte helt optimalt men det kommer bli bra ändå.

Såhär långt har jag mest hunnit med att para ihop telefon och lurar, något som tack vare Apples W1-chip faktiskt var precis sådär enkelt som det beskrivs vara. Ha BeatsX och iPhone 7 nära varandra med blåtand igång. Starta lurarna. Acceptera parkopplingen i dialogen som dyker upp. Vips finns de på samtliga iOS-/macOS-enheter.

Ljudmässigt verkar det lovande faktiskt. Av det lilla jag haft tid att lyssna på då. Inte för bastungt, vilket man med god rätt är rädd för när det handlar om Beats-lurar. Överlag godkänt ljud, i klass med mina Supra-lurar sedan tidigare, fast med ett diskret blåtandsbrus i bakgrunden vid tystnad.

Talar vi rent komfortmässigt verkar det än mer lovande. Det märks knappt att de sitter runt nacken och när jag väl hade bytt ut medföljande gummipluggar mot de anpassningsbara i skum som jag med gott resultat använt på Supra-lurarna, så sitter de även riktigt bra och bekvämt i öronen.

Skumpluggar är vad som gäller för in-earlurar, så är det bara.

Framöver här så skall batteritiden sättas på prov och så även fortsatta trådlösa tester, framförallt räckviddstester och även fortsatt parkopplingsskiften mellan alla enheter. Givetvis skall ljudkvalitén bedömas med.

Överlag såhär långt som sagt, så verkar det lovande. Trots att det är Beats-lurar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.