Månadens teknikhöjdpunkt?

Onsdag den 7 september och ikväll vankas väl vad som får anses vara månadens teknikhöjdpunkt, Apples september-event där det med största sannolikhet presenteras ny(a) iPhone(s). Alltså läge att i förväg lämna över plånboken till kära hustrun och ta på sig haklappen.

Eller nej, kanske inte fullt så illa. Haklappen kan vi nog lämna av för i år. Ärligt talat så har jag inte enorma förhoppningar på revolutionerande nyheter ikväll, även om jag är ruskigt nyfiken och sannolikt kommer se åtminstone delar utav kvällens keynote.

Pessimisten inom mig tror inte på något annat än en evolution utav nuvarande hårdvara och skal, d.v.s. mindre kosmetiska skillnader jämfört med nuvarande iPhone 6s av två storlekar. Tyvärr.

Säkerligen kommer årets upplaga hårdvara motsvara den senaste generationen, kameran bättre och eventuellt två utav dem på den större modellen, om man får tro ryktena.

Priset lär väl lika säkert höjas ytterligare en smula och jag blir nog förvånad om man kommer undan med mindre än ett femsiffrigt belopp för den större modellen med lagom mängd lagringsutrymme.

Trots min smått pessimistiska inställning så vet jag med mig att jag kommer bli lockad av en ny iPhone, närmast oavsett vad de presenterar. Det är liksom lite så jag fungerar efter att ha ägt sex olika modeller av iPhone genom åren.

För att försöka vara lite fjärrskådare och leverera lite gissningar inför kvällens lansering så tror jag på följande rykten:

  • Två storlekar, en ”liten”, en större
  • Hörlursuttaget försvinner
  • Namnet blir bara iPhone utan siffra? Om inte idag så tills nästa års version…
  • Någon ny häftig mjukvarufunktion i iOS 10 som endast fungerar med senaste generationen hårdvara
  • Kanske en Apple Watch 2..?

Resten lär väl mest handla om evolution som sagt, inget som kommer direkt revolutionera något. Men jag kan ha fel, det är väl just det som är mest fascinerande med Apples event. Man vet aldrig riktigt i förväg vad man kan förvänta sig. Trots mängder av rykten så tycker jag ändå det inte finns något man vågar tro på tills dess att man ser det själv.

Förhoppningsvis så släpper de iOS 10 i skarp version antingen ikväll eller inom de närmaste dagar. Själv har jag kört beta-versionen sedan ett tag tillbaka på såväl MacBook Air, iPad som iPhone faktiskt. Mer än tillräckligt stabilt i vardagen för att kunna förlita sig på det faktiskt!

Bänkad framför presentationen ikväll kl 19 alltså, lite surt muttrandes över att morgondagens tilltänkta planer gick om intet. Någon annan som tänkte göra detsamma..?

Får väl kanske följa upp det här inlägget med en ”så många fel jag hade” i morgon för övrigt? Det är väl stort att kunna erkänna misstag, sägs det…

Ett svar

  1. […] som utlovat igår, erkännandet över hur fel jag hade i mina få gissningar om gårdagens […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.