Ut ur bubblan

Sakta men säkert så börjar vi så smått ta oss ut ur denna bubbla som bildas efter en förlossning, när man så sakteligen vänjer sig vid livet med spädbarn. Det är en stor omställning oavsett hur förberedd man än varit i förväg.

Gårdagen bjöd på såväl min och Junis första promenad såväl som vårt första besök av närstående. En bra början på att sakta men säkert börja återvända till livet överlag efter en något traumatisk avslutning på graviditeten.

Barnvagnspromenad
Barnvagnspromenad

Eftersom nyblivna mamman fortfarande återhämtar sig från det akuta kejsarsnitt som avslutade förlossningen, ett ämne helt för sig själv när tid och lust finns, så fick barnvagnspremiären ske endast med mig och lilla Juni.

Givetvis styrdes första promenaden till Rosteriet för att en gång för alla cementera mig som lattepappa. Eller ja. Cappuccinopappa mer?

Hur som helst var det inte så lite skönt att få komma ut och sträcka på benen och andas frisk luft efter ett antal dagar på förlossningen och BB. Inte heller unga fröken Ewenson var missnöjd över att få komma ut i luften utan snarare totalt motsatsen. Nöjt låg hon och sov under en timmes promenad fram och åter i staden.

Det känns något så oerhört underbart skönt att få vara ledig nu i minst fyra veckor tillsammans med Diana och Juni. Dels nu två veckor med ledighet på egen bekostnad följt utav de 10 pappadagarna som jag faktiskt har vett och råd till att ta ut den här gången.

Utöver det kan det bli ytterligare någon ledig dag, lite beroende på hur Diana återhämtar sig. Som läget är nu får hon inte lyfta något utöver bebis i stort sett och för att då ha ett någorlunda fungerande hushåll så blir det mer för mig att göra. Inte mig emot alls.

Bubblan öppnar sig och den känslan är fantastisk!

2 svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.