Produktion eller konsumtion?

Ett av de största och mest besvärliga I-landsproblemen i min vardag, det är väl det som rör huruvida jag vill bära med mig min iPad eller min MacBook Air när jag vandrar till jobbet. Vilken utav enheterna som bäst motiverar sitt vikttillskott i ryggsäcken för dagen.

iPad Pro 9,7"
Pressbild iPad Pro 9,7″

Man kan ju gott tänka sig att min iPad Pro kopplat till dess tillhörande, snordyra tangentbord skulle kunna bli en ganska optimal bekant rent överlag. Men fullt så enkelt anser jag det inte vara, faktiskt.

Hur gärna än Apple ser iPaddan som produktionsenhet snarare än för ren mediekonsumtion så instämmer jag inte våldsamt mycket. Visst. Nu har jag dåligt med erfarenheter kring vad dess tangentbordstillbehör tillför, men jag är ändå bra skeptisk till att den presterar bättre i praktiken än min MacBook Air 11″.

Apple MacBook Air
Pressbild MacBook Air

För när det väl kommer till skrivande, till bloggandet, då är MacBooken med luft otroligt svårslagen. Den optimala skrivmaskinen enligt mig! Plus att den dessutom tål viss bildbehandling och att med lite vilja, så går det rent av att redigera filmer i Adobe Premiere Pro på den. Hjälpligt åtminstone.

Min iPad däremot, den är bra svårslagen när det handlar om att konsumera media. YouTube, Netflix, Viaplay med mera. Slösurfande och fokuserat läsande. Där är den milsvid mycket mer smidig och fokuserad än vad MacBooken är. Det är inte alltid till fördel att enkelt kunna multitaska, faktiskt.

Normalt är det iPadden som bor i ryggsäcken till vardags, även om MacBooken vunnit slaget om vikten på sistone. Allt beror egentligen på hur mycket tid, ork, lust och vilja jag har till att skriva. Eller för all del, jobba på med mina nördiga kalkylark och statistikknarkande.

Jag är glad att jag är så lyckligt lottad att jag kan anse att båda dessa är en naturlig del utav min tekniska arsenal. Frågan är vad man annars valt, om man var tvungen att välja bort den ena?

2 svar

  1. Jag tillhör ju skaran som aldrig föll riktigt för surfplattan så jag hade valt, och skulle fortfarande välja, datorn alla dagar i veckan.

    1. Surfplattan är klockren ibland, för att plöja YouTube eller läsa bloggar exempelvis. Så fort något mer än en mening långt skall skrivas dock, då är datorn oslagbar i min mening. Skriver nog rent av hellre på telefonen än surfplattan faktiskt…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.