Adjö Yahoo!

Äntligen har jag tagit tag i något jag borde gjort för länge sedan, någonstans när alla vidsträckta läckor hos Yahoo började dyka upp. Tålamodet tog dock verkligen slut här i dagarna när den senaste läckan uppdagades. Miljardtals kontouppgifter på vift. Visserligen med MD5-hashade lösenord, men ändå, det är långt ifrån en säker hash.

Yahoo Logo

Egentligen är det ju inte våldsamt mycket jag haft Yahoo-konto för. Det har liksom varit en tämligen oväsentlig del av det svenska internetlivet i de flesta utav åren. Mitt enda syfte kring det hela har varit mitt Flickr-konto som varit aktivt i några år, om än ytterst sällsynt på sistone.

Nu får det dock vara nog. Räcker liksom med läckta uppgifter från samma ställe.

Jag inbillar mig inte att mina uppgifter är helt hundra säkra hos alla leverantörer man väljer. Långt ifrån. Därför man också bör använda separata lösenord överallt. Men få har väl varit så exponerade mot hot och faktiskt läckta uppgifter som Yahoo har varit.

Vinnande (?) ur detta fotografiska perspektiv är väl Fotosidan och 500px. Samt Instagram då. I den mån som fotografisk kreativitet råder det vill säga. Inte så mycket just nu.

Överlag inte någon större förlust alltså, även om jag haft vissa framgångar med bilder på Flickr. Tråkigt bara att vissa företag uppenbarligen haft så fruktansvärt dålig koll på ens personliga uppgifter.

Någon mer än jag som varit drabbad utav detta? Är det någon annan tjänst man bör säga upp fortare än kvickt? Kommentera då med fördel nedan..!

2 svar

  1. Christian

    Finns en del tjänster med på denna lista, sen om det är sant allt, det lämnar jag osagt.
    https://haveibeenpwned.com/PwnedWebsites

  2. Jag fick mailet förra veckan men bytte lösenord. Fast nu när du säger det, jag vet inte vad jag ska ha Yahoo-kontot till. Kanske är lika bra att säga upp skiten. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.