2016 – en sammanfattning

Ger mig på detta stora och oändliga uppdrag att sammanfatta år 2016, ett omvälvande år på alla tänkbara och otänkbara sätt och vis. Ett år som lämnat sina spår av gott och ont. Ett år som blir otroligt svårt att sammanfatta i ett enda ord, med tanke på hur mycket som har hänt och hur olika saker det är som hänt.

Bland allt det goda som har hänt under året har vi föga förvånande såväl bröllop som graviditetsbeskedet. Två händelser som för alltid kommer göra 2016 till ett mycket gott år!

Bland det negativa har vi förutom världsomvälvande saker såväl sjukdom, skador som stor frustration på jobbet. Allt detta lika fullt en markör för hur jag kommer minnas året som så.

Givetvis är väl årets absoluta höjdpunkt mer eller mindre hela månaden maj. En månad med framförallt vårt bröllop på fredagen den 13 som absoluta höjdpunkt, tillsammans med det positiva beskedet om graviditet där under bröllopsresan, efter att ha spenderat en dag på att försöka hitta graviditetstest på vår grekiska ö.

Nygifta

Positivt graviditetstest

Nygravid hustru

I mångt och mycket hände årets mest positiva ting egentligen ganska koncentrerat just denna månad och tur är nog, att det var ganska stora ting som väger upp resterande delar utav året!

Fram till och med maj hade vi nämligen hunnit klara av såväl ett ordentligt klämt ringfinger som ett ryggskott värdigt ambulansfärd för egen del. Lägg därtill allvarlig sjukdom hos nära familjemedlem, som fortfarande inte helt återhämtat sig och vi har merparten av första halvan 2016 i ett nötskal.

Andra halvan utav året har väl egentligen mestadels varit en enda lång väntan. Även om en graviditet i allra högsta grad är en spännande och över tid lång upplevelse så är det mest väntan. Väntan på ultraljud, väntan på sparkar, väntan på fler ultraljud, väntan på namnjakten, väntan på att det skall bli nyår. Väntan kort och gott. Plus en och annan provkörning utav bil då.

Semesterhus på Orust

Sommarens vistelse på västkusten är dock en av alla höjdpunkterna från året, trots all väntan. Nästan två veckor i ett sommarhus på Orust kan man inte klaga på, trots att vädret inte alltid var på vår sida. Oturligt nog slutade vistelsen i magproblem och en oerhört lång hemresa, men detta får nog ändå kvittas ut mot att lilla Grynet under denna vistelse började göra sig påmind även i fysisk känsla.

Matplatsen på Orust

Utöver detta har det hunnits med en och annan provkörning som sagt. Nästa år lär inte ge våldsamt mycket tid över för provkörningar inför återlämning utav vår Petronella, så det är väl bäst att ha det avklarat i god tid?

Opel Astra Sports Tourer

Ford Focus kombi

BMW 320d Touring

Skoda Octavia

Renault Kadjar

Inte för att jag vet direkt mer om vad vi skall ha som nästa bil, men ändå…

Hösten vet jag inte riktigt vad jag skall säga om? Mer väntan kanske? Väntan på väntan? Väntan på framtiden? Egentligen har den mest flutit förbi utan några våldsamt stora omvälvande händelser som så.

Vintern som inte varit våldsamt mycket till vinter har även den fortsatt i samma form. Väntan på väntan för att vänta. Väntan på Grynet mer än något annat. Krydda detta med återkommande regelmässiga besök hos barnmorska och ett eller annat extra ultraljud så har vi den senaste månaden eller så i ett nötskal.

Julhelgen kom som ett välkommet avbrott och firades i ett sockerrus med svärföräldrar, föräldrar, syskon och Kaspian. Sällan har väl en sockerdetox känts så nödvändig och efterlängtad som nu. Dessutom blir det till ännu en ordentlig chans att tacka sin lyckliga stjärna över att man lever med någon som också anser att julen plockas ner snarast möjligt, när helgen som så väl är över!

Nu väntar vi bara otåligt på att komma över på det nya året, på att få välkomna 2017 med öppen famn och att få hoppas på ett bättre år på många sätt. Framförallt väntar vi otåligt på att få välkomna nyåret för att kunna vara säkra på att lilla Grynet anländer först när kalendern säger 2017.

Hur man än vrider och vänder på det, så får man ändå vara evigt tacksam över att fått genomleva 2016 i en så pass lugn, stabil och kärleksfull miljö som jag ändå fått göra. Saker och ting kunde verkligen varit så många gånger värre!

Jag är tacksam för att jag fått dela året tillsammans med min hustru, min son, min familj och släkt i övrigt, mina och våra vänner. Det är ni allihopa som gör även ett stundvis ganska klappruttet år till något som ändå är väldigt fantastiskt. Tack för att ni finns!

Tack även till er som läst detta, för ert intresse och för alla era inspel! Vi ses nästa år hoppas jag?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.