Bildbomb signerat Kefalonia

Tja, det är väl nästan en smula pinsamt, att jag fortsatt inte fått tummen ur att visa bilder från höstens semesterresa till Fuerteventura, något jag faktiskt utlovade halvhjärtat sådär för en evighet sedan. Istället går vi nu rakt på en mindre bildbomb från bröllopsresan till Kefalonia istället.

Bröllopsresa på Kefalonia
Vacker hustru på hotellets strand vid ett kristallklart hav

I vanlig god ordning när det är inlägg med fler bilder än vad som kanske är hälsosamt, så följer det en sådan där Läs mer-länk, så att framsidan utav bloggen inte behöver bli så hejdlöst nertyngd. Så, ja, hittar man hit via framsidan, klicka på Läs mer-länken för att se mer, annars så scrolla bara lite mer…

Bröllopsresa på Kefalonia
Mediterranee hotel var vårt boende för veckan. Klart trevligt hotell även om heltäckningsmattan inte imponerar.
Bröllopsresa på Kefalonia
Havsutsikt från balkongen som hörde till rummet. Svårt att klaga. Dumt att klaga!
Bröllopsresa på Kefalonia
Poolen vid Mediterranee hotel.

Hotellet med tillhörande utsikt från rummet är bra svårt att klaga på alltså. Visserligen rynkade både jag och kära hustrun åt det faktum att rummet var utrustat med heltäckningsmatta, som visserligen var välstädad men ändå kändes långt ifrån fräsch. Heltäckningsmatta blir helt enkelt bara inte fräscht!

Bröllopsresa på Kefalonia
Solnedgång över berg och hav.
Vacker hustru i solnedgångsljus
Tålmodig hustru på väg tillbaka till rummet efter att ha utstått lite fotostund vid havet.

Däremot är jag bra glad över att vi valde att betala lite extra för rum med havsutsikt. Det är faktiskt bra svårslaget att kunna sitta där och avnjuta en solnedgång eller tre med tillhörande närmast obligatoriska glas rosé i näven. Dessutom kompletterades utsikten med att vi till slut köpte oss en portabel högtalare (till överpris visar det sig…) sådär lagom innan boarding på Arlanda. Hade bara önskat jag haft en Gorillapod eller liknande med mig för enklare kameramontering också.

Lunchkebap med lokalbryggd öl
Lunchkebap med lokalbryggd öl som tillhörande dryck. Allt till det facila priset av €5

Resan var inklusive halvpension, vilket gjorde att vi fick ordna med egen lunch när vi så tyckte det behövdes. Typ varje dag kortfattat. Vi hittade ett närliggande ställe som kunde erbjuda Diana hennes efterlängtade pommes och jag, jag kunde njuta utav en lunchkebap med tillhörande öl till ett rimligt pris.

Bröllopsresa på Kefalonia
Vackert kristallklart joniskt hav!
Bröllopsresa på Kefalonia
Portal ner mot hus.
Bröllopsresa på Kefalonia
Kära hustrun ritar i sanden.

Utöver att ligga i solstolen så tog vi faktiskt små sporadiska promenader längs med stranden utanför hotellet samt en av dagarna rent av in till öns huvudstad, Argostolion. Nästan på gränsen till hurtigt men givetvis av goda skäl! Vi fick ju trots allt med oss souvenirer hem!

Bröllopsresa på Kefalonia
Solstrålar genom molnen.
Bröllopsresa på Kefalonia
Regndroppar mot fönsterrutan.

Vädret kan ju inte vara på topp alla dagar, inte ens på en grekisk medelhavsö. Andra halvan utav veckan bjöd på omväxlande mulet, regn och åska, så dessa dagar spenderades mestadels inomhus med att ägna tid åt med material fulladdade surfplattor samt givetvis varandra. Gick knappast någon nöd på oss under någon del av semestern!

Bortser man från den minibussresan till flygplatsen under hemresan som närmast fick oss att kyssa marken när vi äntligen kom fram, så var det en ruskigt lyckad och bra bröllopsresa. Litet minus till SAS och deras partner som ordnar sittplatsreservationerna dock, det som man kunde tro skulle vara platser med extra benutrymme var endast dyrare på grund av att det var främre delen av kabinen. Lite mer pengar för att ändå sitta sardinstuk alltså. Med facit i hand hade jag hellre valt en plats längre bak i planet, med mer nördiga vyer ut över vingarna i så fall…

Kan med gott samvete rekommendera såväl ön Kefalonia såväl som hotellet, Mediterranee hotel, för den som är nyfiken. Trots heltäckningsmattan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.