Exit Telenor…

Under många år har jag varit en tämligen trogen Telenor-kund och rent av, så sent som för dryga månaden sedan så övervägde jag att teckna mig för två års bindningstid i utbyte mot ett billigare abonnemang. Tack och lov (!) blev det aldrig så, istället blev det Telenor ut och Tele2 in. Trots deras hemska, fårniga reklamfilmer!

Tele2 logotyp

Även om de lägre priserna har lockat mig en stund helt på egen hand, så blev det inte bara priserna i sig som gjorde att Telenor åkte ut. Droppen kom när vi landade i Grekland för bröllopsresan och det sedvanliga smset med aktuella erbjudanden trillade in.

Telenor utlandet

Sådär lagom sniket alltså. Man vill ha 29 kr/dygn för att få 100 MB surf. Det enda man alls nämner i meddelandet. Kära hustrun får istället erbjudande från Tele2 om 1 GB surf under 30 dagar för 149 kr. Fortfarande dyrt men ändå mycket mer rimligt.

Påtalar detta via Twitter och får då reda på att Telenor också har ett liknande erbjudande, om än begränsat till 7 dagar istället. Först då alltså. Dessutom lägger de så ”generöst” på Dagspass EU, så att det kostar max 29 kr/dag för allt, fortsatt med samma begränsning i datamängd. Trots att det är just mer data jag efterlyst.

Inte nog med att man tar 399 kr plus 29 kr extra för ett extra simkort jag haft i plattan, något som gett mig 6 GB (12 GB under en ”begränsad” period) datatrafik hemmavid, man kan inte ens informera om alternativen för datatrafik utomlands. Än mer fascinerande är att den formen av dagspass jag hade redan från start under höstens resa, den var magiskt borta nu.

Så, idag tog jag helt enkelt tag i saken och ignorerade den fårniga reklamen hos Tele2 och beställde portering av nummer och allt. För 298 kr i månaden får jag nu istället 20 GB surf på hemmaplan och bevisligen, bättre erbjudanden utomlands.

Det hela är alltså en fin uppvisning i hur man på en månad och en resa förvandlar en hyfsat nöjd kund till en förlorad kund. Eller ja, tekniskt sett skall jag först genomlida tre månaders uppsägningstid också, som jag vackert får betala för, dock till det lägre priset á 299 kr per månad eftersom jag tog mig friheten att ändra till ett billigare abonnemang innan porteringen. Dyrt nog som det är, för absolut inget alls…

Så, ja, exit Telenor, enter Tele2!

Ett svar

  1. En aspekt jag inte ens tänkt på när det kommer till datatrafik. Jag har två ynkliga gig per månad och sedan 100 meg per dag utomlands. Hysteriskt dåligt faktiskt men å andra sidan, lite digital detox på resan är ganska skönt också. 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.