På okänd mark

Eftersom det tycks vara ett närmast omöjligt projekt att hitta en ny, större hyresrätt i den här staden och det projektet inte tycks bli mindre omöjligt, så har vi fått börja tänka om, tänka vuxnare om man så vill.

Istället för att flera gånger om dagen besöka bostadsbolagens hemsidor har det börjat skifta allt mer till att Hemnet-knarka. Med sparade sökningar, sparade objekt och många funderingar.

Husdrömmar

Än så länge är vi dock inte övertygade om det förträffliga i husköp utan har istället börjat rikta in oss allt mer på en lämplig bostadsrätt som nästa boende. En med bra förutsättningar för att inte vara en tillfällig men ändå inte permanent lösning på livets boende.

Vi har såhär långt inte hunnit med mer än att ansöka om ett preliminärt lånelöfte, för att se lite smått vart vår budget landar, samt intresseanmäla på en visning av bostadsrätt som brann inne, den blev såld innan visning.

Såhär på söndagseftermiddagen har vi dock hunnit med att intresseanmäla på ytterligare en bostadsrätt, som vi förhoppningsvis åtminstone får chansen att komma och se på innan den blir såld.

Pengar som flyger

Tills vidare får vi räkna vidare på vad vi är villiga att lägga per månad i boendekostnad och hur vi skall lösa kontantinsatsen utan att helt bli av med all buffert för en överskådlig tid framöver.

Datumet då vårt nuvarande boende träffar på bäst-före närmar sig raskt och få saker ligger högre på önskelistan än att hitta ett nytt boende, av så många skäl.

Kanske årets julklapp får bli en skuld till banken som räknas i sjusiffriga belopp?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.