Finska fågel Fenix

Trots att jag själv aldrig varit våldsamt förtjust i Nokias mobiltelefoner, så går det inte att förneka deras stora bidrag till industrin, åtminstone fram tills dess att smarta telefoner blev smarta på riktigt då.

Nokia logotyp

Sedan gick det skarpt utförs, allra helst när Microsoft började ta över mer och mer. Man valde så att säga lite fel sida vad gäller plattform och oavsett hur intressant och hur stor potential Windows Phone hade, så blev det aldrig riktigt bra.

Men nu, nu börjar allt fler rykten komma om nästa års Mobile World Congress och vad de kan tänkas ha att presentera då. I stort sett samtliga verkar eniga om det blir en återkomst till marknaden som mobiltelefontillverkare, fast med någon annan som tillverkare då.

Den här gången har man dock tagit det mer säkra alternativet (?) och gått på Android som system och då förutsätter jag en hyfsat modern och uppdaterad version i så fall.

Skulle vara ganska förvånad om telefonen/telefonerna lanseras med något annat än Nokias egna Z Launcher i grunden men resten är väl mer oklart. Återstår att se om de kan kombinera den i grund och botten riktigt trevliga hårdvara de hade till Lumia-serien med en välfungerande Android-version som mjukvarulager.

Nu är ju vi fortsatt nöjda med våra äppeltelefoner som så, men man kan ändå inte låta bli att vara ganska nyfiken och en smula exalterad över vad som kan lanseras och om Nokia kan bli en finsk fågel Fenix och återuppstå som mobilgigant.

Vad säger ni, kära teknikfrälsta (?) läsare? Tror ni på en återkomst för Nokia..?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.