Teknisk kastatillbakatorsdag

Såhär i tider av filosoferande kring nästa mobiltelefon är det väl alltid intressant att kasta tiden tillbaka till våren 2010 när en Motorola Milestone var något av det häftigaste som fanns. Android version 2.0.1 Eclaire rullade i bakgrunden och tro det eller ej, detta var den andra Android-telefonen jag handskades med. Först ut var faktiskt HTC Magic vilket även var den första Android-telefonen som såldes i butik i Sverige.

Motorola Milestone

Motorola Milestone

Man kan lätt konstatera att det har hänt en hel del med Android som system och tur är väl det, för särskilt snyggt var det inte då. Numer snackar vi en hel del mer stilrent och praktiskt, rent av till gränsen att jag har svårt att välja vad jag föredrar mellan iOS och Android.

Bilderna kommer för övrigt från den samlingen jag tog till den recension jag skrev om Motorola Milestone för sidan Swedroid vid tillfället. Blev om jag minns rätt den här recensionen, någon ytterligare samt en krönika som jag bidrog med som tidig Android-användare. Rätt skoj ändå!

Sedan dess har jag hunnit klara av ett antal Android-telefoner och något säger mig att det kommer bli fler med tiden. Skillnaden nu är väl då att Android som sagt är ett mer polerat och vuxet system som vuxit sig tämligen enormt.

Vilken var er första smak av Android? Cupcake, Donut, Eclair, Froyo eller senare?

3 svar

  1. Nuvarande, som sitter i S7:an. Och jag har ingen koll på vad versionen heter. Marsmallow?

  2. Eller ja, jag handskades ju faktiskt med Androids tidigaste versioner när jag jobbade som telefonsäljare i en Telia-butik. Då var det verkligen ingen höjdare. Och så har jag två surfplattor som är ett par år gamla också. Så nej, S7:an var ju faktiskt inte först men jag håller med dig – det känns mer moget och polerat nu.

    1. Gamla Android-versioner och tillverkarnas oförmåga att uppdatera sina produkter får mig att rysa en smula. Det var spännande att vara med på Android v1.5, men särskilt vackert och användbart var det egentligen inte. Från version 5 började det bli hyfsat och nu med version 6 och 7 som aktuella så är jag klart mer övertygad!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.