Dags för en självis

Det gäller att passa på när man för en gångs skull ser någorlunda välvårdad ut, att testa lite finesser med kamera och nya objektiv. Så, montering av stativ, ihopkoppling av iPad mini och kameran för att kunna styra den senare från den första och sedan är det bara att ta plats framför det hela och försöka le på beställning.

Lokförarselfie

Om man nu bortser från motivet så gick det ju faktiskt ganska halvhyfsat! Ännu bättre hade det varit om jag faktiskt bemödat mig kontrollera inställningarna ett varv och inte bara förutsätta att kameran skulle skjuta i RAW-format bara för att den faktiskt var inställd på det.

Bitterheten när man lyckas knäppa av några okej bilder på sig själv och sedan inser att allt fotograferades i JPEG, den är inte så liten den. Samtidigt inser man ju en gång till varför det är så värt att fotografera i just RAW vid alla tillfällen, hur mycket mer möjligheter det finns till att göra något utav bilderna efteråt. Man inser även att man kanske är en smula lat när man inte lägger alltför mycket tid på en 100% perfekt exponering direkt från start, utan anser sig kunna ordna upp allt i Lightroom efteråt…

Nåja. Bara att göra om och göra rätt så småningom, när förutsättningarna finns för det…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.