Lättnaden – dag 245/365

Stukad X-E1
Canon EOS 6D, 80mm, ISO 200, 1/5 sek vid f/8,0

Som de mer uppmärksamma/härdade besökarna på bloggen säkerligen noterat, så använder jag främst två olika kameror till mitt lilla projekt. Dels så har jag ju min Canon EOS 6D med lite olika optik till och utöver det så använder jag rätt frekvent ovan pjäs, min Fujifilm X-E1. Just Fujin åker ju med mig på jobbet av och till, bland annat idag, och har således fått ta emot lite stryk av och till.

Dagens omgång stryk var ju dock en smula mer än vad jag hade tänkt mig och för den delen, önskat. För när jag lite snyggt skulle slänga på mig ryggsäcken framme i Göteborg så hör jag bakom ryggen ett lite oroväckande klonkande ljud. Vänder på mig för att hitta min kära leksak liggandes på marken, asfalten, istället för tryggt placerad i min ryggsäck som uppenbart inte var ordentligt stängd. Plockar upp den plus tillhörande objektivlock lite raskt och ger mig av upp till mitt hotellrum med hjärtat i hallsgropen över hur pass skadad den kan tänkas vara.

Tack och lov, så tycks den ha landat på motljusskyddet, som är av metall dessutom, knölat till det en smula (mer än vad som syns) och därefter landat lite snyggt på marken utan så mycket som en ytterligare skråma. Snabbt funktionstest visade även att kamera plus objektiv tycks fungera som tänkt och lämnar mig därmed endast med kostnaden av ett nytt motljusskydd, 448 kr inkl frakt från Scandinavian Photo.

Andas ut, tackar Fru Fortuna för hjälpen och fortsätter njuta av en uppenbart mycket välbygd kamera ett tag till!

3 svar

  1. Minns när jag tappade min 5D mk2 ned i ett marmorgolv. Svettiga sekunder innan jag kunde konstatera att den klarat sig utan en skråma. Fungerar än, så där fyra år senare. Ibland ska man ha tur. 🙂

    1. Åh, den känslan! Man ser kanske inte sitt eget liv snabbspolas förbi, bara ens ekonomi! 🙂

  2. Jag har aldrig lyckats langa någon kamera i backen, vad jag kan minnas. Däremot blev jag på analogtiden iputtad i en pool med en kompaktkamera hängade snett över kroppen. Den klarade sig märkligt nog, men jag tror att dagens kameror inte riktigt hade tagit den behandlingen med en klackspark. Tur i oturen var nog också att det satt en liten tillhörande påse runt kameran, som sannolikt begränsade inflödet av vatten något medan jag mycket raskt avlägsnade mig från det ofrivilliga badet.

    Annars så plurrade jag i forntiden även med en minicall i Stockholms skärgård. Denna gång helt genom egen försorg. NEC tillverkade tydligen bra prylar, för efter en veckas torkning så fungerade den igen. Lika bra gick det inte när jag tappade den då jag sprang efter bussen, vilket jag märkte först på bussen. Jag vände tillbaka från nästa hållplats, men då hade troligen någon lustigkurre sparkat ut den i körbanan, för där låg den och hade antagit en helt annan form än den, som den haft bara några minuter tidigare…

    Själv skaffade jag för övrigt nyligen en Ricoh GR som lätt alternativ till min D700. Man behöver i alla fall inte grubbla länge över vilken brännvidd man ska välja. 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.