Redigering – dag 32/365

Bildredigering pågår
Canon EOS 6D, 24mm, ISO 3200, 1/80 sek vid f/5,6

Med digital fotografering tillkommer ju ganska obönhörligen en hel del hantering av bilderna i datorn. Vare sig man är intresserad utav att redigera bilderna eller ej, så måste ju bilderna oftast via datorn innan de kommer i bruk på internet eller med andra användningar. Detta är ju något som är i allra högsta grad aktuellt i mitt lilla projekt att lägga upp minst en bild per dag under året, ett projekt som för övrigt överlevde sin första månad igår!

Personligen använder jag oftast Lightroom för bildredigeringen, även om Photoshop kan smyga sig in ibland, allra helst i de tillfällen när min gamla, bärbara maskin medföljer mig på mina utflykter. I vissa undantagsfall kan det även förekomma att bildredigering och bloggande utförs via iPad med någon app, men det lär nog inte hända alltför ofta skulle jag tro, bara som absolut bärbart alternativ.

Denna lilla selfie får alltså bli dagens bild, eftersom jag planerar att vara äckligt lat idag och helst inte gå utanför byggnaden alls faktiskt! En välbehövlig liten paus i vad som annars varit ett väldigt välplanerat liv de senaste veckorna. Bilden för övrigt, togs med hjälp av wifi-funktionen i min 6D kopplat tillsammans med iPhone-appen som utlösare. Ett roligt litet test av modern teknologi kan göra för en sådär!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.