Mitt i mörkret

Så var det äntligen dags, äntligen vänder det hela och går mot ljusare tider igen! För just idag, kl 18:11 svensk tid så inträffar vintersolståndet, dvs den mörkaste stunden på norra halvklotet. Från och med nu går vi återigen mot ljusare tider, mot sommaren, mot värmen. Eller ja, åtminstone sett ur en positiv synvinkel då! Först så skall vi väl klara av någon månad ytterligare med mörker och vinterelände, men med dagar som blir längre och längre åtminstone!

Solnedgången 21/12 2013
Solnedgången 21/12 2013

För min del, jag som inte är våldsamt förjust i allt vad jul heter, så är detta mer en högtid att fira egentligen. Lämpligt nog är jag ju dessutom ledig till helgen och kan njuta utav det hela. Större delen utav julveckan spenderar jag på bästa sätt sedan, genom att jobba!

Med detta återstår ju knappt 10 dagar utav 2013, ett år som varit minst sagt händelserikt och omtumlande på många sätt och vis. Men mer om det hela får nog lämnas till ett annat inlägg, en annan dag!

Kategori:

Taggat:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.