Att välja bort nättjänster

Sedan typ hundra år tillbaka har jag varit en relativt trogen användare utav Dropbox, en av de allra tidigaste molntjänsterna när det kommer till lagring.

Dropbox logotyp

Lite sådär av och till har jag även varit betalande medlem men är sedan relativt lång tid tillbaka inte längre det. Det finns helt enkelt andra tjänster jag väljer att betala för hellre, då de helt enkelt ger lite mer av olika slag.

Detta har inte varit något våldsamt problem tills alldeles nyligen, då de av egentligen rätt rimliga skäl kom fram till att de snikna gratisanvändarna inte längre skulle få ha fler än tre enheter kopplade till sitt Dropbox-konto.

Här blev det då alltså lite utav ett problem för mig eftersom jag har lite fler än tre enheter i aktivt bruk och använder generellt fler än tre enheter för att nå de få filer jag faktiskt använt regelbundet på Dropbox.

Så, istället för att faktiskt betala (€11,99/mån eller €119,88/år) för ytterligare en molntjänst så blev det istället dags att säga hej då till en av de längsta aktiva nättjänsterna jag haft i mitt liv, vi talar om många, många år sedan jag startade mitt Dropbox-konto…!

Istället blev det till att flytta över alla filer till Google Drive istället, en tjänst jag betalar för även om jag är smått kluven till att lägga en himla massa ägg i Googles korg.

Alternativen annars hade varit OneDrive eller iCloud, båda tjänster som jag på ett eller annat vis betalar för redan i dagsläget, utöver Google Drive då, men med något sämre stöd för olika operativsystem och enheter.

Just kompatibiliteten för nästan allt är annars Dropbox stora fördel, jag kan använda det på såväl iPhone som Android, Windows som macOS som Linux. Bättre än mycket annat kort och gott.

Det är synd och en smula sorgligt att behöva lämna Dropbox bakom sig nu, tjänsten har tidigare tjänat mig väl men bland allt annat som redan betalas för av ett eller annat skäl så fanns det inga rimliga skäl till att fortsätta.

Sannolikt är denna typ av ”bekymmer” något som kommer återkomma när som helst i framtiden, tjänster man använder som tidigare varit gratis men som nu plötsligt faktiskt behöver bli lönsamma för dess ägare.

Nätets stora dos gratislunch är kort och gott över och frågan är, vilken nättjänst blir nästa att prioriteras bort?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.