Med smak av Android One

Årets upplaga utav MWC – Mobile World Congress – är igång och med den en hel hög utav mer eller mindre intressanta presentationer. För egen del anser jag nog ändå att Nokias presentation är den mest intressanta, inte bara för att jag nyligen har testat Nokia 5 och dessutom tidigare köpt (och sålt) Nokia-aktier.

Visst, Samsung drar mer folk och mer uppmärksamhet med de förväntade S9/S9+, men personligen tycker jag det Nokia hade att komma med var mer intressant.

Nokia MWC 2018 familjen

En av de mest intressanta aspekterna ur presentationen är ändå inriktningen mot Android One man tar, genom att utlova att samtliga kommande enheter (och nuvarande?) kommer att rulla med oförstörda Android One, komplett med snabba uppdateringar till såväl kommande Android-versioner såväl som att hålla efter säkerhetsuppdateringarna som kommer varje månad.

Nokia med Android One

Plötsligt har vi alltså åtminstone en tillverkare som såväl visat god vilja och som nu utlovar hålla efter uppdateringar bättre än de allra flesta andra. Nästan så att det börjar närma sig Apple och iOS!

När det kommer till tekniken så var det väl bra charmigt att de återupplivar ännu en gammal klassisk Nokia med 8110. Telefonen från ”The Matrix” om jag inte minns helt galet?

Nya Nokia 8110

Dessutom tycker jag det är högintressant att följa utvecklingen kring budgettelefonerna med nya Nokia 1 i spetsen. Här har man goda chanser att plocka marknadsandelar i delar utav världen där iPhone X är långt ifrån aktuell som ny mobil. Kan vara ett genidrag, om man har vettiga marginaler även på de billiga enheterna det vill säga.

Nokia 1 Warm Red

För egen del är det mer nya Nokia 6, Nokia 7 Plus samt Nokia 8 Sirocco som är mer intressant, där den senare får det rycka allra mest i prylnördstarmen. En telefon i rostfritt stål, bara det?!

Nokia 8 Sirocco

I april hamnar de på butikshyllorna och jag kommer definitivt göra vad jag kan för att få lägga vantarna på en eller ett par telefoner ur denna lansering för test och utvärdering på Teknik med Ewenson!

Misstänker att jag ännu är ganska ensam om att vara såhär upphetsad kring nya Nokia-telefoner, men om du har åsikter så kan du väl skriva en kommentar här nedanför..?

2 svar

  1. Alltså. Nokia. Det är väl inte helt omöjligt att man gör en comeback där efter 16 års frånvaro. Sirocco på bilden? Såg ju ganska S8/9-ig ut (dvs snygg!). 🙂

    1. Jag gillart skarpt i varje fall! Hela det här med att Microsoft köpte och la ner mobildivisionen kan varit det bästa som hänt Nokias smartphoneäventyr! ??

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.