Välkommen till familjen

Endast ett par timmar efter återlämning utav gamla bilen, i den mån man nu kan kalla den gammal det vill säga, så var det dags att hämta ut familjens nya bil. Total tid som billös den här gången var knappa 2,5 timme.

Strax efter kl 13 gick vi in på Lecab och tog oss ett litet varv i väntan på att klockan skulle bli åtminstone närmare de 13:30 som vi hade gjort upp med säljaren om. Passade på att kika på lite häftigare alternativ i VAG-gruppens stall i väntan på klockans gång.

Gordon under täcke
Gordon under täcke

Efter att nödvändig formalia var avklarad med alla dess underskrifter så var det dags att dra av täcket och skåda vår Škoda Fabia Combi.

Med täcket undanstoppat så var det dags för traditionsenlig genomgång utav bilens funktioner, eller åtminstone de mest nödvändiga delarna då. Justering av stolar och ratt var tillräckligt enkla för att man ska kunna räkna ut det utan större besvär, så som man förväntar sig av en VAG-bil…

Genomgång av yttre funktioner
Genomgång av yttre funktioner
Genomgång av inre funktioner
Genomgång av inre funktioner

Undertecknad är rätt nöjd över att Apple CarPlay ingår i den konfiguration som vi valt och därmed finns det gott om lekpotential i det hela, allra helst i form av appen Škoda Connect. Finns kanske skäl att gå in mer på det senare..?

Gordon på väg ur bilhallen
Gordon på väg ur bilhallen
Nöjda billeasare
Nöjda billeasare

Hustrun fick äran att köra ut bilen ur leveranshallen under tiden jag dokumenterade det hela. Rimlig arbetsfördelning faktiskt!

Det blev även lite poserande framför bilen för dokumentation även till Lecabs webbsida, efter önskemål av säljaren. Knappast fel att få en bild av oss tillsammans med vår nya bil heller för den delen.

Mediecentret i Skoda Fabia Combi
Fredagslåten var en given del av första turen

Tyvärr fanns inte våldsamt mycket tid för en första provkörning av vår nya bil, utan det blev mest en tur iväg via Hammarö för att stödhandla lite inför kvällen. Efter det var det hög tid att hämta barn från respektive del av Herrhagen och ta kväll.

Diana kör Gordon
Vacker hustru kör ny bil

Trots endast ett fåtal kilometer bakom ratten så känner vi oss mycket nöjda med vårt val av bil, även om det är högst blandade känslor såhär dagen efter återlämning av Petronella.

Men det här kommer bli bra, det kommer det!

9 svar

 1. Björn Lövdahl

  Ser trevligt ut! Säg vad man vill men Skoda ger i dagens läge extremt mycket bil för pengarna……

  1. Verkligen! Konstaterade med en snabb uträkning att nypriset för Fabian var lägre än beräknat begagnatpris för gamla BMWn…

 2. Grattis! 😀 Det är alltid kul med ny bil!

 3. Christian

  Härligt med ny bil, inte utan att man blir sugen på at byta själv 🙂

  1. Hur pass gamla är era två? De kan inte vara alltför långt gångna än va? 🙂

   1. Christian

    Min har nog precis passerat 3 år och frugans är ungefär ett år yngre.

    1. Som nya än så länge då! Någon långsiktig plan eller kör ni bara på tills vidare?

     1. Christian

      Nä ingen plan. Vi kör på och ser vad marknaden erbjuder och hur det blir med diesel framöver. Man vill ju inte ha en helt värdelös bil när man ska byta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.