Slutet är nära

Ja, slutet av vår leasingperiod för Petronella alltså. Inget annat. Eller åtminstone inget vi vet något om i dagsläget då.

Leasingavtalet däremot. Det närmar sig slutdatum med stormsteg. Mindre än ett halvår är det kvar på vår tid med BMW 116i som familjebil.

Kontrakt privatleasing Petronella

På BMWs Mina sidor så uppmanas jag numera att besöka min återförsäljare för att välja ut en ny BMW för kommande kontrakt. Tyvärr kommer det inte bli så, mest utav kostnadsskäl. Om inget våldsamt chockerande händer så kommer de intressanta bilarna i BMWs sortiment ligga för högt i förhållande till vår betalningsvilja framöver.

Därmed inte sagt att jag varit något annat än väldigt nöjd med bilen de gångna 2,5 åren som varit. Tvärt om! Jag är precis sådär nöjd som jag hoppades att jag skulle vara den där dagen när jag gick in och beställde bilen.

Roadtrip med sällskap

Privatleasing har varit ett mycket bra alternativ för mig och för oss när det kommer till bilägande och förutsatt att inget går våldsamt snett vid återlämningen av bilen så kommer detta kapitel i billivet att avslutas så med.

Återstår nu bara att komma till beslut om vad nästa kapitel blir. Att det blir fortsatt privatleasing är mer eller mindre helt beslutat. Vi har även två huvudkandidater till vad vi vill köra i tre år framöver.

Nästa steg blir att skaffa oss en ekonomisk överblick på dessa två kandidater och se vart mer exakt vi landar kostnadsmässigt per månad. Riktmärket som läget är nu är försöka gå under nuvarande kostnad om ca 3200 kr/månad. Kan bli en tuff match men en match värd att ta.

Mer om dessa kandidater, det kommer i ett inlägg på bloggen här framöver! Har läsarna några gissningar om vilka de två kan vara?

6 svar

  1. Hmm kan Opeln vara en av dem?

    1. Inte en dålig gissning!

        1. Eventuellt… 😉 Mer svar kommer till veckan tänkte jag!

  2. Oj, stram budget. Förstår att BMW inte är ett alternativ då. Till och med vi strök både 320d och 318d och då tog vi ändå en bil som kostar oss 5k per månad.

    1. Det är vår ambition åtminstone. Sen får vi se hur det blir i slutresultat om det håller sig under nuvarande ca 3200 kr/mån eller ej. Har ett halvår av föräldraledighet för min del att ta höjd för till nästa år! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.